Prahou s kocovinou

15. srpna 2022
Protáhl se večírek a váš žaludek chce jediné – pořádně se zaplnit a napravit se tím, čím se včera pochroumal? Máme pro vás tipy na snídani, oběd, večeři i na další drink!

Snídaně je základ I tu nejhorší kocovinu světa spraví vydatná snídaně a na tu jsou machři! v Savoyi Výběr máte rovnou ze čtyř kompletních menu. Zkuste třeba francouzskou verzi, ve které jsou i hranolky – tu má nejradši Jana Jelič. Na vyladění hladinky doporučujeme zakončit snídaní skleničkou mimosy.

Procházka za poctivým obědem Po pořádné snídani je třeba vyjít na čerstvý vzduch. Když už jste na Újezdě, můžete se projít zahradami Kinských a protáhnout to na Petřín, odkud to máte kousek do Kuchyně na Pražském hradě. Uchvátí vás tu nejen výhled na celou Prahu, ale možná ještě víc jejich pivo a kuchyně. Vyplatí se tady rovnou naobědvat a kochat se buď od stolu z horní terasy, nebo z deky dole na trávníku.

View post on Instagram
 

Oběd na Starém Městě Ještě nemáte sílu na procházku a raději vsadíte na hromadnou dopravu? Od Savoye stačí přejít most, sednout na tramvaj směr Staroměstská a projít si krátkou trasu Starým Městem. Po cestě se nabízí několik šikovných příležitostí k rychlému obědu. Jen pár kroků od Staromáku je Pasta Fresca, takže i čerstvé těstoviny, na které už léta chodí Standa Majer. V Dlouhé ulici si pochutnáte na hotovce z Lokálu Dlouhááá nebo na burgeru z Našeho masa, který miluje Naomi Adachi.

Čas na další kafe To máte na Újezdě rovnou za rohem ve Onesip coffee, anebo si udělejte procházku nahoru na Letnou, která je podle baristy Ondry Štokla rájem kávy. Narazíte tady na několik skvělých kaváren a espresso barů – Ondra doporučuje třeba Café Hrnek.

View post on Instagram
 

Siesta v parku Odpolední klid platí i pro dospělé, a proto zpomalte a dejte si siestu v Letenských sadech nebo ve Stromovce. Dojdete tam dřív, než vám vychladne kafe.

Večeří to začíná Už chytáte druhý dech? V tom případě je čas na večeři a první drink! Matěj Ruppert by vás vzal do svého oblíbeného Brasileira U Zelené žáby. Čeká vás tu zážitek plný masa grilovaného na ohni, sushi a taky skvělých drinků. Začněte caipirinhou a večer uzavřete trojpanákem hruškovice z dubového sudu.

Další lákavá místa? Pro novinářku Annu Noskovou je sázka na jistotu steak v Čestru a Standa Majer miluje tapas ve vinohradské restauraci El Camino.

Po večeři můžete rovnou začít nanovo. Celou řadu tipů na bary pro vás mají mistři v oboru – Martin Žufánek a Honza Vlachynský!

View post on Instagram
 

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.