Tučný čtvrtek: Pražský průvodce

22. února 2022
Autor:
Do letošního Tučného čtvrtka se zapojí bezmála padesát restaurací, kaváren i bister z Prahy, Brna a jižních Čech. Poslední dva týdny si tak lámu hlavu s tím, jak toho na „Tučňáka“ ochutnat co nejvíc. Všechno to zvládnout není v lidských silách, nicméně můj ideální seznam by vypadal asi takhle:

Snídaně 

Jestli si chcete Tučný čtvrtek užít se vším všudy, měli byste začít už snídaní. Možností máte hned několik, ať už to jsou moje oblíbené koláče z pekárny U Kalendů (ve čtvrtek budou ještě větší než normálně!), danish s výpečky a kimchi nebo sádlové koblížky z Kro Coffee & Bakery, anebo přifouknutý větrník z Myšáka. Potom vám určitě udělá dobře pečlivě vybraná a připravená káva z klubu Ambiente v Burzovním paláci. Jednu si koupíte, druhou dostanete zdarma – třeba pro svého oblíbeného kolegu.

Oběd

Po obědě si radši naplánujte krátký šlofík. V Café Savoy si pro vás totiž připravili pořádnou porci vepřového řízku, v karlínském Bufetu se zase můžete těšit na jejich fantastický holanďák v housce – a to rovnou dvojitý! No a kdyby vám i po dvojitém holanďáku ještě zbyla trocha místa, zakousněte se do speciálního tučného koláče z Esky, servírovaného s přílohou v podobě domácí ořechovice. Na slehnutí, samozřejmě.

Pokud toužíte po něčem tradičnějším, na své si přijdete v Lokálech. Každý z nich nabídne něco jiného, od výpečků „sněz, co zmůžeš“ v Lokále U Zavadilů až po pečené vepřové koleno v nejmladším z Lokálů – U Jiráta. Jestli jste spíš na sladké, jistě vás potěší vdolek s povidly, tvarohem a zakysanou smetanou zdarma ke každému obědu v karlínském Lokálu Hamburk. A co pro vás chystá Kuchyň na Hradě? Dostanete fantastickou škvarkovou pomazánku na chlebu jako pozornost podniku a na menu najdete ne jednu, ale hned tři bůčkové speciality. 

Večeře

Máte rádi tatarák? A co rovnou dva? Jestli jste si už u snídaně a oběda uvolňovali opasek, před večeří ho raději nechte doma. Když si v La Bottega Bistroteka totiž objednáte tatarák z hovězí svíčkové Black Angus na morkové kosti, dostanete k němu ještě jeden. Třeba jako dezert.

Radši maso mezi houskami? V burgerové speciálce Dish v Belgické budou celý den nabízet tučný slider se zauzeným bůčkem a slaninézou. Na druhém břehu Vltavy si zase můžete dopřát pořádný nášup v letenském Mr. HotDogu nebo v břevnovském bistru FATFUCK smash burger.

Anebo popojděte z Bottegy jen o pár metrů dál do Našeho masa – celý den tam budou podávat vyhlášené hamburgery i cheeseburgery s dvojitou porcí masa. Orosenou hladinkou to pak spláchnete v nedalekém pivním speciálu Pult, kde ke každému zakoupenému ležáku dostanete druhý na účet podniku.

Kompletní seznam účastníků Tučného čtvrtka (zdaleka nejsou jenom z Prahy!) a jejich nabídku najdete ve facebookové události, kde jednotlivé podniky postupně odhalují, co si pro vás letos připravily. Dobrou chuť!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.