Krémový termix z Esky. Velká radost z pár kvalitních surovin, kterou zvládnou i děti

28. května 2024
Foto: Archiv Ambiente
Pro rodiče malých nadšenců do gastronomie máme zábavu na odpoledne nebo na víkendové ráno. Jestli to váš malý šéfkuchař zvládne sám, nebo se do „vaření“ pustíte spolu, to už necháme na vás – každopádně recept na oblíbený termix z Esky je hračka. A výsledek potěší celou rodinu!

Termix z Esky přijde vhod jako snídaně či svačina, ale poslouží i jako výborný dezert. Kdo by se nechtěl pouštět do čokoládové verze, může zkusit vanilku, skořici, případně oblíbené ovoce či oříšky – nebo termix před podáváním jen dozdobit.

Gastronomický příměstský tábor

Přemýšlíte, čím své ratolesti zabavit o prázdninách? Na pár dní bychom pro ně program měli! Naši kuchaři, pekaři a cukráři přichystali pětidenní příměstský tábor, který děti provede světem gastronomie a řemesel a dá jim ochutnat kvalitu surovin. Na konci týdne si společně užijete večeři, kterou uvaří vaši malí šéfkuchaři a šéfkuchařky.

Přihlášky zde.

Suroviny na 1 porci:

  • 25 g čokolády (ideálně s 50% podílem kakaa)
  • 25 g smetany ke šlehání (min. 33 % tuku) 
  • 25 g tvarohu 
  • 25 g zakysané smetany
  • cukr podle chuti 

Postup:

  1. Čokoládu pomalu povolte ve vodní lázni. Mezitím si v míse vyšlehejte smetanu s tvarohem a postupně vmíchejte do rozpuštěné čokolády tak, aby se ušlehaná směs nesrazila. 
  2. Obsah vmíchejte do zakysané smetany a na závěr podle chuti doslaďte. Můžete podávat.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.