facebook
instagram

Kurzy vaření, nože i parfém na míru. Tipy nejen na gastro dárky od lidí z Ambiente

Dárkové koše s gurmánskými delikatesami a alkoholem, doplněné svátečními dekoracemi.
10. prosince 2025
Autor:
Foto: Lucie Van Vuuren
Poprosili jsme šéfkuchaře, generální manažery, výčepní i lidi z placu a kanceláře, aby nám dali tipy na vánoční dárky. Pokud potřebujete inspiraci, jste tady správně.

Darujte zážitek v Ambiente

Červená karta se vzorem hvězdy a písmenem A v popředí elegantního interiéru.
Pokud máte ve svém okolí nadšené jedlíky, nebo chcete, aby si vaši blízcí užili výjimečné chvíle, pozvěte je do některé z restaurací Ambiente.

Dárkovou kartu můžete nabít na jakoukoli částku nebo na hodnotu oblíbených zážitků v Ambiente – od brunche v Esce přes churrasco v Brasileiru až po degustační večeři v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise.
Poukazy na zážitky pořídíte zde.

František Skopec, kreativní šéfkuchař 

  • Kniha Unreasonable Hospitality od Willa Guidary – podle mě povinná četba pro každého. Guidara popisuje svůj příběh z Eleven Madison Parku – restaurace, kterou spolu s Danielem Hummem dovedl až na pozici jedné z nejlepších restaurací světa. Je to kniha o tom, jak udělat z obyčejné služby neobyčejnou – díky empatii, radosti a „nepřiměřené“ péči o lidi.

Tereza Gastová, PR manažerka

Petr Chylík, šéfkuchař Lokálu U Caipla 

Zdeněk Oudes, generální manažer Marie B 

Vojtěch Tesárek, fotograf

Vlasta Lacina, šéf Amasa

Bára Kytková, redaktorka webu Jídlo a radost

Lucie Janečková, šéfová Institutu PIVO

Adla Truksa, e-mail marketing 

  • poukaz do salonu Outlá Kábrtová,
  • lístky do Národního divadla s příslibem chlebíčku v Café Savoy (před) nebo drinku ve Forbíně (po),
  • toolbox z Tokyo Tools

Anna Basiková, redaktorka webu Jídlo a radost

Rudolf Herman, generální manažer Štanglu

  • společně strávený čas – třeba u pralinek ze Štanglu (pořídíte v Esce)

Kuba Zeman, fotograf 

Anna Kolářová, PR manažerka 

  • zážitky: tour po Sapě, kurz v UMu, mushing (jízda se psím spřežením) 
  • kvalitní jedlé a pitné dárky: 
  • káva – třeba ta naše z Guatemaly, 
  • víno od oblíbeného vinaře, 
  • kvalitní olivový olej, 
  • plechovka sardinek nebo tuňáka, 
  • do kuchyně: 
  • microplane struhadlo, 
  • chefs knife (třeba Nože z vostra), 
  • prkénko z kvalitního dřeva, 
  • nerezová konvička na olivový olej, 
  • kniha La Degustation Bohême Bourgeoise
  • na stolování: 
  • keramika z trhů (Gorka, Koller…), 
  • mísa z olivového dřeva, 
  • termoska (Kinto, Stanley, Hydro Flask), 
  • nožík Opinel/švýcarák
  • KPZ od blízkého farmáře
  • předplatné magazínů: Raketa, Standart, Babilon
  • umění – třeba printy z PageFive

Yasmine Borůvková, redaktorka webu Jídlo a radost

Soňa R. Hanušová, PR manažerka

A co by vás ještě mohlo inspirovat?

Tereza Pospíšilová, generální manažerka Pultu

Kateřina Hollmannová, generální manažerka Esky Letná

  • letenky, zážitky a poukazy do spa

Nikola Lechnýřová, HR Lokál

Monika Hrabovská, manažerka Esky Karlín

  • pro ženy cokoli od Ademi

Fanda Kšána

  • gastro výlet kamkoli 

Michal Svoboda, generální manažer Lokálu U Jiráta 

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme