Luxusní, a přitom snadná záležitost: Připravte si hamburger z wagyu

22. května 2024
Foto: Archiv Ambiente
Že už vás nudí klasické hamburgery s mletým hovězím? Výborně! Máme pro vás tip, který rozmazlí vaše chuťové pohárky. Recept na hamburger z českého wagyu s námi sdílel Martin Zavoďan, šéfkuchař Našeho masa.

Už dávno neplatí, že plemeno wagyu chovají výhradně v Japonsku. Důkazem je rodina Krontorádových, která patří k nejvýznamnějším producentům wagyu v České republice.  Krontorádovi už dlouhá léta spolupracují s chovateli z celého světa, v čele s těmi japonskými, a tak není divu, že dosahují skvělých výsledků.

Přesvědčit se můžete v řeznictví Naše maso, kde z českého wagyu připravují výtečné hamburgery. Připravte si je i vy, a to díky receptu od Martina Zavoďana, šéfkuchaře Našeho masa. 

Recept na burger z českého wagyu z Našeho masa

Ingredience na jeden burger:

Postup:

  1. Wagyu osolte a opepřete. Na rozpáleném grilu či pánvi opékejte maso z každé strany přibližně minutu. Nepřidávejte žádný olej – burger pustí vlastní tuk a opeče se v něm. 
  2. Nyní je důležité dopřát wagyu odpočinek v teple. Předehřejte troubu na 100 °C a burger do ní vložte na 10 minut, nebo stáhněte plamen na minimum a nechte maso na pánvi ještě 5–10 minut. 
  3. Mezitím rozkrojte housku a obě půlky opečte na pánvi či grilu z obou stran, aby byly křupavé zvenku a měkké uvnitř. 
  4. Vrchní část pečiva potřete hořčicí, přidejte nakrájenou kyselou okurku a plátky červené cibule. 
  5. Přiklopte a podávejte.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.