Ovocný salát s citronovým sorbetem

28. srpna 2019
Foto: We give you food
Dezert, který vás vzpruží už od pohledu! Je tak svěží a lehký, že si ho s chutí dáte i po náloži mas v Brasileiru U Zelené žáby.

Salátovou okurku zbavte jadérek a dužinu nakrájejte na tenké plátky. Přidejte plátky avokáda, karamboly a kiwi a vzniklou směs ovoce a zeleniny posypte nasekanými bylinkami. V Brasileiru se osvědčila kombinace koriandru, jemné petrželové nati, meduňky a máty.

Decentně zalijte dresinkem z marakujového pyré (můžete použít i džus), olivového oleje a trošky soli. Korunujte citronovou zmrzlinou a ozdobte špetkou strouhané limetkové kůry a mletými pistáciemi. Oslava léta a exotiky může vypuknout!

Tip:

„Jak nás upozornil ,pan Zmrzlinka’ z Crème de la Crème, který nám dodává všechny zmrzliny, výdajová teplota by měla být -7 ºC,“ doporučuje Martin Matys, šéfkuchař Brasileira U Zelené žáby. „Při nižší teplotě už zmrzlina přemrzá a krystalky vody porušují její hladkost a krémovitost.“ Zmrzlinové dezerty tu mají aktuálně tři, tak můžete po zbytek léta důkladně ochutnávat a porovnávat.

Článek vyšel v letním čísle časopisu A*, který si můžete volně brát v restauracích Ambiente. Užijte si ho!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.