facebook
instagram

Slaninoví šneci z houskového těsta: Z kvalitních surovin a podle receptu z Esky

Pizza šneci, rychlý snack
6. března 2025
Foto: Vojtěch Tesárek
Patří k oblíbencům – ostatně jako veškeré pečivo – v pekárně Eska, připravíte je raz dva, a navíc vás zachrání, když vám přijdou nečekaní hosté. Slaninoví šneci se hodí k vínu i k pivu, na chatu, do lesa i v zimě na svah.

Pekárna s kuchyní, kde to žije celý den

Navštivte karlínskou Esku. Každý den pečeme náš vyhlášený chleba 33 a k tomu sladké loupáky, buchty, bábovky i koláče. Chleba 66 je dostupný každý pátek do vyprodání. Pokud nemáte chuť na pečivo, přijďte na oběd z lokálních surovin nebo vyhlášené snídaně, které si můžete dát až do pozdního odpoledne. A cestou k pokladně omrkněte i náš bohatý koloniál.
Více informací najdete u nás na webu.

Recept, který začíná jiným receptem? Nenechte se odradit – s kapkou trpělivosti (a času na kynutí) máte za chvíli napečeno. 

View post on Instagram
 

Suroviny na 24 šneků

Postup

  1. Slaninu si nakrájete na tenké plátky. Těsto rozválejte na rovnoměrný plát o velikosti 70 x 40 cm a tloušťce 1 cm. 
  2. Po celé ploše ho potřete rajčatovou omáčkou, vyskládejte slaninu a navrch nastrouhejte sýr, trochu si ale nechte stranou. 
  3. Zarolujte plát do stejnoměrné rolády a nakrájejte ji na 24 dílů silných asi 3 cm. Pokud by vám těsto příliš zteplalo, před krájením roládu uložte na 10 minut do lednice. 
  4. Vyložte šneky na plech s pečícím papírem a před pečením je posypte zbytkem sýru. V troubě předehřáté na 200 °C pečte 12–13 minut. 
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme