facebook
instagram

Recept na škvarkovou pomazánku z Našeho masa, kterou připravíte za pár minut

19. března 2024
Foto: Vojtěch Tesárek
Škvarková pomazánka má v české kuchyni dlouhou tradici. Její příprava sahá daleko do minulosti, kdy bylo zvykem zpracovávat celé prase, tak aby žádná část nepřišla nazmar. Škvarky, získané z rozpuštěného sádla, se staly nejen základem pro mnohé pokrmy, ale i samostatnou delikatesou.

Vzhůru pro kvalitní maso

Hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle vlastních receptur. Řeznictví Naše maso je místem pro všechny, kteří hledají kvalitní maso od tuzemských chovatelů. Přijďte si nakoupit do Dlouhé ulice.
Sem pro maso

Dobrou zprávou je, že příprava škvarkové pomazánky je poměrně jednoduchá. Osvědčený recept s námi sdílel šéfkuchař Martin Zavoďan, kterého můžete znát z řeznictví Naše maso.

Suroviny: 

Postup: 

  1. Cibuli nakrájejte na větší kostky, opečte dozlatova a smíchejte s ostatními surovinami kromě sádla. 
  2. Vše promíchejte a umelte na mlýnku (na nejmenší řezné desce). 
  3. Vmíchejte povolené sádlo, aby byla pomazánka krásně hladká. 

Ještě rychlejší varianta? Škvarkovou pomazánku si můžete koupit na doma přímo v řeznictví Naše maso.

ambiLogo

Hotovky ve skle

Otevřít, nalít do kastrůlku, ohřát – a podávat! V Akonzervě v Jenči za Prahou vaří oblíbené omáčky podle receptur z restaurací Ambiente, plní jimi sklenice a pak je v tlakovém hrnci zavařují. A pár takových sklenic se vyplatí přibalit na chalupu nebo do apartmánu – prostě všude tam, kde máte k dispozici kuchyňku. Hotovku v podobě gulášové polévky, dršťkovky, svíčkové či rajské pak můžete servírovat raz dva! Kupujte na e-shopu Našeho masa.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme