Spaghetti alla chitarra amatriciana z Pasta Frescy: Rychlé a skvělé jídlo

Špek, víno, rajčata, pasta – znáte spaghetti alla chitarra amatriciana? Šéfkuchař Tomáš Mykytyn vám posílá recept, podle kterého v Pasta Fresce připravují tuhle klasiku už 15 let!
Domácí těstoviny? Pasta Fresca!

Moderní italská trattorie, kde se vaří čerstvě, sezónně a podle italské tradice. Vyrábíme deset druhů těstovin, pečeme vlastní focacciu a každé jídlo ladíme do detailu, abyste si užili každé sousto. Zastavte se na rychlý oběd, výběrovou kávu, uvolněnou večeři nebo skleničku vína z naší sbírky italských vín!
Původní recept na populární špagety pochází z města Amatrice, které v roce 2016 zdevastovalo zemětřesení. Na opravu italského města tehdy vybíral peníze celý svět. Restaurace pomohly právě tím, že darovaly částku z prodaných porcí amatriciany. Teď si tuhle klasiku můžete uvařit i doma.
Ingredience na 2 porce:
- 60 g italského vepřového špeku guanciale
- 200 ml polpy (rajčatová omáčka) nebo 200 g čerstvých rajčat
- 100 g sýru pecorino
- 100 ml bílého vína
- 300 g těstovin (v Pasta Fresce používají druh chitarra)
- čerstvé chilli podle chuti
Postup
- Guanciale nakrájejte na drobné kostičky, případně i rajčata, nepoužíváte-li polpu. Sýr nastrouhejte.
- Dejte vařit těstoviny.
- Na pánvi orestujte guanciale s chilli, dokud špek nepustí tuk.
- Zalijte vínem, přidejte polpu či rajčata a nechte 5 minut povařit.
- Přisypte sýr.
- Do hotové omáčky přimíchejte uvařené těstoviny. Promíchejte a servírujte.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.