Sladký průvodce Prahou: Cukrárny, kde můžete mlsat od rána do večera
Dobroty z Myšáka zdarma až k vám
Jelikož se bude ve Vodičkově ulici celé léto až do konce září opravovat tramvajová trať, rozhodli jsme se vám tuhle nepříjemnost něčím vynahradit. A to konkrétně dopravou zdarma.
Objednejte si cokoliv na www.mysakdomu.cz a my vám to zdarma přivezeme. Jezdíme po celé Praze, každý den od 9 do 19 hodin.
Tak dobrou chuť!
IF Café
Podnik populární cukrářky Ivety Fabešové dnes najdete už jen ve Werichově vile na Kampě. Po rozvodu s manželem o část podnikání a tedy i provozovny přišla, sem se však vrátila, a tak se tu opět tvoří pravidelné fronty nenasytných hostů. Až sem vyrazíte, určitě ochutnejte dezert Citron, protože ten je pro IF Café typický. Možná vás překvapí svou kyselostí, skrývá totiž ganache z bílé čokolády a citronového pyré s náplní z mučenky a citronu.
Erhartova cukrárna
Vítejte ve stylové cukrárně a kavárně s tradicí od roku 1937. Z prvotřídních surovin tu vyrábějí přes 20 druhů dortů dle vlastních receptur, svatební koláčky, čokoládové bonbony a pralinky, bábovky, kokosky, laskonky, kremrole a další zákusky – tradiční i originální. Kdybyste si tu měli dát jen jednu věc, ať je to pistáciový dort.
Cukrkávalimonáda
Kouzelný podnik uprostřed uliček Malé Strany si zamilujete. Černé stěny, malovaný strop a honosný lustr dělají z tohoto místa velmi příjemné zákoutí pro schůzku ve dvou i s celou rodinou. Ochutnejte třeba tartaletku, palačinky, ovocné koláče, čokoládové dorty, tarte Tatin nebo sacher.
Cukrárna Myšák
Cukrárna s prvorepublikovou atmosférou a skvělými dorty, zákusky i snídaněmi. Tým pod vedením šéfcukráře Lukáše Pohla navazuje na tradiční cukrářskou výrobu, kterou tu založil
František Myšák v roce 1911. Připravují zákusky na dvě sousta, abyste mohli ochutnat víc druhů. Protože vyzkoušet tady jen jednu věc, by byla velká škoda. Dejte si třeba vyhlášené věnečky, laskonky či slavný Macharův dort.
Cukrář Skála
Cukrářská továrna na výrobu zákusků podle receptur Lukáše Skály se otevřela v prosinci 2017 ve Šporkovském paláci. Cíl? Přiblížit nejsladší řemeslo na světě, ukázat výrobní proces cukrárny a nabízet kvalitní zákusky tradičních, ale také zcela inovativních chutí. Až sem vyrazíte, na první pohled pochopíte, že cíl byl splněn. Nakoukněte pod ruce mistrům cukrářům a ochutnejte zákusky vyhlášené široko daleko. Zkuste laskonku nebo koňakovou špičku.
Cafe-Cafe
Jestli někde dělají skvělé dorty, pak právě tady – a už víc než dvacet let. Stylová kavárna jen pár kroků od Stavovského divadla je příjemným místem na rychlé pracovní schůzky, pomalé snídaně i celodenní mlsání. Místní marcipánový dort je čirá radost.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.