Svěží salát s uzeným lososem z Pastacaffé

Už léta patří mezi stálice na lístku Pastacaffé a je ideální volbou, pokud chcete, aby vám zbylo místo na jejich krémové mascarpone s malinami. Lososa si v Pastacaffé nakládají a udí sami, vy se pro něj můžete vydat třeba na Rohlik.cz, kde pořídíte uzeného pstruha i lososa od Trnečků.
Rychlé jídlo a kávu? Pastacaffé!

Kuchaři Pastacaffé ve Vězeňské ulici připravují pestrou nabídku snídaní, moderní domácí těstoviny z čerstvých surovin, typické italské předkrmy a domácí dezerty.
Losos, který putuje na talíře hostů v Pastacaffé, pochází z Faerských ostrovů. Než se dostane do udírny, kuchaři ho na 24 hodin naloží do marinády ze soli, cukru a kopru. Takto připravená ryba chutná podle šéfkuchaře Jirky Bergmanna skvěle na těstovinách, salátech i vejcích Benedikt, která se tu podávají každé ráno.
Suroviny na 2 porce:
- 4 hrsti směsi salátů
- hrstka baby špenátu
- zelenina (rajčata, okurky, ředkvičky – cokoli, co máte rádi) podle chuti
- 120 g uzeného lososa
- 2 vejce nahniličko
- hořčičný dresink
Na hořčičný dresink:
- 2 vejce
- 350 ml zastudena lisovaného slunečnicového oleje
- 75 g dijonské hořčice
- 25 g hrubozrnné hořčice
- citronová šťáva
- sůl podle chuti
Postup:
- Začněte hořčičným dresinkem. Uvařte si pětiminutová vejce a dejte je zchladit. Pak je s pomocí robotického nebo tyčového mixéru vyšlehejte a postupně přilévejte olej. Až vznikne hladká emulze, přidejte hořčici, zálivku osolte a podle potřeby dochuťte citronovou šťávou.
- Do mísy dejte salát, baby špenát a nakrájenou zeleninu. Zalijte dresinkem a řádně promíchejte.
- Na talíře či do misek naservírujte salát se zálivkou, kousky uzeného lososa a rozkrojené vejce nahniličko.
Tip: Podávejte s focacciou či jiným pečivem.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.