facebook
instagram

Svěží salát s uzeným lososem z Pastacaffé

Salát s uzeným lososem z Pastacaffé
20. června 2025
Foto: Aneta Zima
Už léta patří mezi stálice na lístku Pastacaffé a je ideální volbou, pokud chcete, aby vám zbylo místo na jejich krémové mascarpone s malinami. Lososa si v Pastacaffé nakládají a udí sami, vy se pro něj můžete vydat třeba na Rohlik.cz, kde pořídíte uzeného pstruha i lososa od Trnečků.

Rychlé jídlo a kávu? Pastacaffé!

Kuchaři Pastacaffé ve Vězeňské ulici připravují pestrou nabídku snídaní, moderní domácí těstoviny z čerstvých surovin, typické italské předkrmy a domácí dezerty.
Prohlédněte si menu

Losos, který putuje na talíře hostů v Pastacaffé, pochází z Faerských ostrovů. Než se dostane do udírny, kuchaři ho na 24 hodin naloží do marinády ze soli, cukru a kopru. Takto připravená ryba chutná podle šéfkuchaře Jirky Bergmanna skvěle na těstovinách, salátech i vejcích Benedikt, která se tu podávají každé ráno

Suroviny na 2 porce:

  • 4 hrsti směsi salátů
  • hrstka baby špenátu
  • zelenina (rajčata, okurky, ředkvičky – cokoli, co máte rádi) podle chuti
  • 120 g uzeného lososa 
  • 2 vejce nahniličko 
  • hořčičný dresink 

Na hořčičný dresink:

  • 2 vejce 
  • 350 ml zastudena lisovaného slunečnicového oleje 
  • 75 g dijonské hořčice
  • 25 g hrubozrnné hořčice
  • citronová šťáva
  • sůl podle chuti

Postup:

  1. Začněte hořčičným dresinkem. Uvařte si pětiminutová vejce a dejte je zchladit. Pak je s pomocí robotického nebo tyčového mixéru vyšlehejte a postupně přilévejte olej. Až vznikne hladká emulze, přidejte hořčici, zálivku osolte a podle potřeby dochuťte citronovou šťávou.
  2. Do mísy dejte salát, baby špenát a nakrájenou zeleninu. Zalijte dresinkem a řádně promíchejte.
  3. Na talíře či do misek naservírujte salát se zálivkou, kousky uzeného lososa a rozkrojené vejce nahniličko.

Tip: Podávejte s focacciou či jiným pečivem. 

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme