Jednoduchý ananasový salát s jablky a zakysanou smetanou z Brasileira

Výborný a hotový během pár minut. Tak by se dal popsat ananasový salát, který se v Brasileiru U Zelené žáby už dlouhá léta pravidelně objevuje na menu. Ananas mu dodává sladkost, jablko zase kyselost a vše krásně utlumí a spojí zakysaná smetana. A chutná příloha k hovězímu masu je na světě!
Brazilská hostina v Brasileiru U Zelené žáby

Moc práce, málo času, ale chuť na pořádné jídlo? V Brasileiru si užijete nekonečný salátový bar a čerstvé sushi. A pokud máte chuť na víc, nechte pasadory přinést voňavé maso z grilu a vychutnejte si pravou brazilskou hostinu. Nebo vám jídlo dovezeme až domů!
Suroviny na 4 porce:
- 250 g ananasu
- 250 g jablek
- 70 g pórku
- 100 g zakysané smetany
- hrst rozinek
- 1 citron
Postup:
- Nejprve si připravte ananas a jablka – nakrájejte je na zhruba stejně velké kostky. Ihned je pokapejte citronovou šťávou a důkladně promíchejte, ať nezhnědnou.
- Pórek pokrájejte na tenké půlměsíčky.
- Ve větší míse smíchejte ananas s jablky, pórek, rozinky a zakysanou smetanu.
- Vše jemně promíchejte, aby se ingredience hezky propojily.
- Salát můžete servírovat hned a užít si ho!
Tip:
Pokud si chcete vychutnat tu správnou brazilskou večeři, můžete si k ananasovému salátu připravit královnu churrasca – picanhu. Recept přímo z Brasileira najdete tady.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.