facebook
instagram

Jednoduchý ananasový salát s jablky a zakysanou smetanou z Brasileira

 Chutný ananasový salát se zakysanou smetanou.
6. června 2025
Foto: Marek Bartoš
Výborný a hotový během pár minut. Tak by se dal popsat ananasový salát, který se v Brasileiru U Zelené žáby už dlouhá léta pravidelně objevuje na menu. Ananas mu dodává sladkost, jablko zase kyselost a vše krásně utlumí a spojí zakysaná smetana. A chutná příloha k hovězímu masu je na světě!

Brazilská hostina v Brasileiru U Zelené žáby

Moc práce, málo času, ale chuť na pořádné jídlo? V Brasileiru si užijete nekonečný salátový bar a čerstvé sushi. A pokud máte chuť na víc, nechte pasadory přinést voňavé maso z grilu a vychutnejte si pravou brazilskou hostinu. Nebo vám jídlo dovezeme až domů!
Objevte Brasileiro

Suroviny na 4 porce:

  • 250 g ananasu
  • 250 g jablek
  • 70 g pórku
  • 100 g zakysané smetany
  • hrst rozinek
  • 1 citron 

Postup:

  1. Nejprve si připravte ananas a jablka – nakrájejte je na zhruba stejně velké kostky. Ihned je pokapejte citronovou šťávou a důkladně promíchejte, ať nezhnědnou. 
  2. Pórek pokrájejte na tenké půlměsíčky
  3. Ve větší míse smíchejte ananas s jablky, pórek, rozinky a zakysanou smetanu
  4. Vše jemně promíchejte, aby se ingredience hezky propojily
  5. Salát můžete servírovat hned a užít si ho!

Tip:

Pokud si chcete vychutnat tu správnou brazilskou večeři, můžete si k ananasovému salátu připravit královnu churrasca – picanhu. Recept přímo z Brasileira najdete tady.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme