Recept na telecí tatarák z Brasileira U Zelené žáby

Milujete tatarák, ale už nevíte, s čím to hovězí zase smíchat? Zkuste obměnit maso! V Brasileiru míchají tatarák z telecí květové špičky a dochucují pár kapkami lanýžového oleje. Je to jednoduché – a strašně dobré!
Brazilská restaurace s tepem velkoměsta

Maso z grilu na dřevěném uhlí, brazilské sushi nebo výběr ze salátového baru si užijete v tradičním stylu „sněz, co zmůžeš”. Na oběd i večer. Zastavte se v centru města a ochutnejte churrasco, maso připravené na otevřeném ohni. Co všechno na vás čeká v Brasileiru ve Slovanském domě?
Suroviny:
- 180 g telecí picanhi (květové špičky)
 - 20 ml lanýžového oleje
 - 1 žloutek
 - špetka soli a pepře
 
K podávání:
- kapary (plody)
 - bramborové chipsy nebo chleba na topinky
 
- Telecí květová špička sice nemá tak výrazné tukové krytí jako hovězí, ale i tak je před přípravou seřízněte.
 - Očištěné maso namelte najemno.
 - Přidejte olej, žloutek, sůl, pepř a pořádně zamíchejte.
 - Každou porci tataráku na talíři ozdobte několika plody kapar a podávejte s bramborovými chipsy nebo minitopinkami.
 
Jak na topinky?
Starší chleba nařezejte, nejlépe na řezáku, na tenké plátky. Pokapejte olivovým olejem a dejte na chvíli sušit do trouby, dokud nebudou plátky tvrdé a opečené. 
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.


