Recept na telecí tatarák z Brasileira U Zelené žáby
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fdata.eu.cntmbr.com%2Fjidlo-a-radost%2Fjidlo-a-radost%2F4e976738-a264-4d2c-b668-af0225f974a9.jpeg&w=3840&q=65)
Milujete tatarák, ale už nevíte, s čím to hovězí zase smíchat? Zkuste obměnit maso! V Brasileiru míchají tatarák z telecí květové špičky a dochucují pár kapkami lanýžového oleje. Je to jednoduché – a strašně dobré!
Jaké maso použít?
V Brasileiru používají picanhu neboli květovou špičku. V Našem na tatarák doporučují taky telecí kýtu.
Suroviny:
- 180 g telecí picanhi (květové špičky)
- 20 ml lanýžového oleje
- 1 žloutek
- špetka soli a pepře
K podávání:
- kapary (plody)
- bramborové chipsy nebo chleba na topinky
- Telecí květová špička sice nemá tak výrazné tukové krytí jako hovězí, ale i tak je před přípravou seřízněte.
- Očištěné maso namelte najemno.
- Přidejte olej, žloutek, sůl, pepř a pořádně zamíchejte.
- Každou porci tataráku na talíři ozdobte několika plody kapar a podávejte s bramborovými chipsy nebo minitopinkami.
Jak na topinky?
Starší chleba nařezejte, nejlépe na řezáku, na tenké plátky. Pokapejte olivovým olejem a dejte na chvíli sušit do trouby, dokud nebudou plátky tvrdé a opečené.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.