Užijte si Ambiente s dětmi!

28. června 2022
Foto: Aneta Zimová Vrkotová
Přemýšlíte, jak odměnit děti za uplynulý školní rok? Vezměte je do Ambiente! Za originál nebo fotku vysvědčení si po celý červenec vyberou hlavní jídlo nebo dezert na účet podniku. Podmínkou je dospělý doprovod a chuť na něco hodně dobrého. Tady je pár tipů, co by to tak asi mohlo být.

Cukrárna Myšák

Ve Vodičkově ulici na vás čekají zmrzlinové poháry i kopečková zmrzlina od šéfcukráře Lukáše Pohla, buchtičky se šodó a zákusky, které dělají radost dětem i dospělákům. Doporučujeme společnou snídani, loupák s vanilkovým pribináčkem a větrník do krabičky na doma.

View post on Instagram
 

Café Savoy

Vyhlášené snídaně, tradice a noblesní atmosféra dělají z Café Savoy ideální místo, kde s dětmi příjemně oslavit konec školního roku – u víkendového brunche, ale taky při obědě nebo večeři. Zaručený tip: ovocné knedlíky, kuřecí řízek a cokoliv z denní nabídky dortíků.

View post on Instagram
 

Eska

Voňavé buchty, palačinky i čerstvý loupák s máslem a kakaem potěší malé strávníky stejně jako sýrový loupákový toast nebo jeden z mistrovských kousků tamního šéfcukráře – karamelový větrník. Snídaně v Esce nikdy nezklamou, obědy a večeře se zavděčí dětem, které se nebojí zakousnout do nových kombinací.

View post on Instagram
 

Lokály

Na oblíbenou českou klasiku nalákáte děti do Lokálů. Co takhle smažák, svíčková nebo řízek s bramborovou kaší?

Pizza Nuova

Rodiny s dětmi tenhle podnik milují. Kdo se těžko rozhoduje, ten zvolí degustaci a výběr neapolské pizzy a těstovin, ujít si nenechte pizzu Burratu nebo čerstvé bramborové krokety – a šetřete místo na dezert! Neochutnat vanilkovou zmrzlinu přelitou mléčnou čokoládou s pistáciemi by byla stejná škoda jako odejít bez koblihy plněné vanilkovým krémem, kterou si můžete koupit na cestu dole v Pane Nuovo.

View post on Instagram
 

Kantýna

V ulici Politických vězňů si na své přijdou všichni, kteří mají rádi pečené, rožněné nebo trhané maso a šťavnaté burgery, křupavé bramboráky nebo pověstné buchtičky s vanilkovým krémem. Navečer to v řeznictví a restauraci Kantýna obvykle dost žije, a proto je lepší vyrazit tam s dětmi spíše okolo oběda.

Pasta Fresca

V nejstarší restauraci Ambiente v Celetné ulici objednejte dětem těstoviny! Za vyzkoušení stojí i steaky z hovězí svíčkové nebo vysokého roštěnce, domácí focaccia a návykové tiramisu.

View post on Instagram
 

Brasileiro

Na dvou místech v centru Prahy – Na Příkopech a poblíž Staroměstského náměstí – se s dětmi můžete vydat na krátký výlet do Brazílie. Správná volba pro ty, kteří chtějí otestovat brazilské předkrmy, sushi a hlavně maso připravené na otevřeném ohni. Pro děti příliš exotické? Grilovaný ananas a hranolky to jistí!

View post on Instagram
 

Pastacaffé

Italská kavárna ve Vězeňské ulici nabízí jídla z čerstvých domácích těstovin, ze kterých budou děti nadšené tak jako z vitríny plné líbivých dezertů. Pokud máte v plánu snídani, nepřehlédněte na lístku omeletu se smetanovou Burattou nebo vyhlášený drobenkový koláč.

View post on Instagram
 

Bufet

Na adrese původního bistra Grils se teď smaží, udí a griluje poctivý český fastfood, jako je holanďák, smažené kuře v briošce nebo trhané kuřecí s bramborovou kaší. Jídlo si můžete vzít s sebou – třeba na piknik do nedalekého karlínského parku.

View post on Instagram
 

Kuchyň

Co říkáte letní vycházce na Hrad, která se vyplatí? Kromě vyhlídky na celou Prahu se dětem rozhodně zalíbí i talíře, na které jim v Kuchyni na účet podniku naservírují výtečný oběd, nebo sladkou tečku. Naši favorité? Koprovka, sekaná s bramborovou kaší a sladký kynutý knedlík – plněný sezonním ovocem a přelitý poctivou dávkou másla.

View post on Instagram
 

Naše maso

Na jídlo do řeznictví? Proč ne! V Našem mase dostanou děti na místě i s sebou do ruky třeba proslulý burger, trhané maso z přeštíka v housce nebo sendvič s Pražskou šunkou.

Tak kam to bude?

Platí pro žáky základních škol.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.