Vše, co potřebujete vědět o brigádě v Ambiente

30. května 2024
Foto: Sebastian Pippal
Láká vás gastronomie? Chcete nahlédnout pod pokličku podniků z rodiny Ambiente? A nemáte žádné zásadní plány na následující měsíce? Pokud jste třikrát kývli hlavou, zkuste štěstí a přihlaste se o práci brigádníka. Na ty nejzásadnější věci, které vás budou zajímat, jsme se zeptali HR manažerky Natálie Veselé.

Základní požadavky 

Na které pozice se brigádníci mohou hlásit?

Hledáme hlavně brigádníky na plac, ale někde také za výčep, ke grilu nebo i do kuchyně či pekárny.

Jaké jsou požadavky na pozici obsluhy, pomocníka v kuchyni či pekaře? Je nutné mít vystudovaný příslušný obor? 

Mít vystudovaný daný obor určitě není nutné, i když to v začátcích může dost pomoci. Občas potřebujeme někoho, kdo už má alespoň nějaké zkušenosti z gastronomie, ale v některých restauracích stačí zájem o obor a nadšení do práce. Ze všeho nejvíc si ceníme zodpovědného přístupu, chuti pracovat a týmového ducha.

Musí brigádník ovládat angličtinu? Pokud ano, na jaké úrovni?

Základy angličtiny se hodí skoro všude. V restauracích v centru Prahy brigádníci využijí angličtinu hodně, protože cizinci tvoří velkou část našich zákazníků.

Můžu se přihlásit i v případě, že jsem senior nebo máma či táta na rodičovské?

Ano! Věk ani počet dětí u nás nehrají roli. Vše je na domluvě a v plánování směn se snažíme vyjít vstříc.

Chcete se stát brigádníkem v Ambiente? 

Hledáte letní brigádu? Pokud vás láká pracovat na place, v kuchyni nebo u grilu, mrkněte na zapojse.ambi.cz.

Pracovní režim a směny

Existuje pro brigádníky tzv. krátký – dlouhý týden?

Ne, domlouváme směny podle potřeby. 

Je možné vybírat si směny podle sebe, nebo jsou pevně stanoveny?

Všechno záleží na dohodě a na potřebách restaurace. Svou roli hrají také dovolené, akce, počasí, zkrátka počet hostů, kteří k nám přijdou. Některé restaurace vypisují volné směny v systému Tamigo a můžete se o ně hlásit, jak se vám to hodí.

Mohou brigádníci pracovat třeba jen jeden měsíc během léta?

Možné to je, ale upřednostňujeme dlouhodobější spolupráci. 

Benefity

Jsou poskytovány benefity, jako je spropitné nebo zaměstnanecké karty?

Záleží na restauraci a dohodě. Pokud je spolupráce dlouhodobá, mohou mít brigádníci podobné, či dokonce stejné benefity jako zaměstnanci. Samozřejmostí je ale jídlo a pití zdarma na směně.

Kariérní posun

Nabízíte školení nebo kurzy ke zlepšení dovedností?

Všichni brigádníci absolvují vstupní školení, které zahrnuje představení společnosti i sdílení znalostí a zkušeností z gastronomie.

Existuje možnost kariérního postupu či dlouhodobější zaměstnání?

Určitě ano! V Ambiente rádi podpoříme růst zaměstnanců a šikovné lidi s chutí pracovat. Spousta našich zaměstnanců začínala právě na brigádnické pozici.

Dress code a osobní prezentace

Je nutné nosit uniformu? Pokud ano, poskytuje ji zaměstnavatel?

Ano, dress code je u nás nastavený. V každé restauraci je to trochu jiné. Někde dostanete jen tričko či košili, jinde i zástěru. Obuv a kalhoty si zaměstnanci zajišťují sami.

Jaká jsou pravidla osobní prezentace? Mohou mít brigádníci tetování, piercing apod.?

V této oblasti jsme jako zaměstnavatel velmi otevření a vzhled neřešíme. Samozřejmě je ale pro nás důležité, aby zaměstnanci byli voňaví a čistí.

Zdraví

Je nutné mít potravinářský průkaz? 

Povinnost mít potravinářský průkaz byla v minulém roce zrušena. 

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.