Vyrážíme na piknik! Co vzít s sebou, abyste si skvěle pochutnali?

4. června 2024
Foto: Jakub Zeman
Přemýšlíte, co s volným odpolednem? Uspořádejte piknik! Stačí sbalit deku, koš a spoustu dobrot. Co by vám v piknikové výbavě nemělo chybět?

Do piknikového koše zabalte ideálně taková jídla, která můžete rovnou jíst a zároveň chvilku vydrží. Zapomeňte proto na cokoli s majonézou, rychle se kazí. V piknikové výbavě by vám dále nemělo chybět kvalitní víno (i s otvírákem) nebo pivo, něco slaného, něco sladkého, pečivo, a pokud budete rychlí, zvládnete i zmrzlinu. Kam pro tyhle lahůdky zajít?

Do Esky pro chleba 33

Čerstvý křupavý chleba v Esce pečou z kvalitní žitné a pšeničné mouky v biokvalitě, třístupňového kvasu, brambor, vody a kmínu. Zajímavost: těsto zraje minimálně 14 hodin.

Hodujte v parku na Karlínském náměstí, na Štvanici nebo v parku na Invalidovně.

View post on Instagram
 

Do Café Savoy pro plněné croissanty

Pokud se vám nechce nic moc připravovat a uvítali byste svačinu, která zasytí, pak budou ideální volbou plněné croissanty z Café Savoy. Zkuste třeba ten se sýrem Gruyère, šunkou z Amasa a křenovou pomazánkou.

Snězte si je v parku na Kampě nebo pod třešněmi na Petříně. 

View post on Instagram
 

Ke Kalendům pro sladké pečivo 

Máte chuť na danish, koláče nebo koblihy? Naberte si jich, co hrdlo ráčí, a šup s nimi do parku! U Kalendů pečou čerstvé pečivo každý den. A pokud byste raději něco slaného, zkuste jejich obloženou focacciu. 

Na piknik vyrazte na Vyšehrad nebo přejděte řeku a vydejte se do smíchovského parku Sacré Coeur.

View post on Instagram
 

Do Myšáka pro zmrzlinu

Když zamíříte do některého z nejbližších parků – třeba na Žofín je to rychlou chůzí 10 minut, zmrzka by to měla s přehledem zvládnout. Prodávají ji tu totiž i v 440militrových kelímcích. Vybírat můžete z příchutí lískový oříšek, mandle a pistácie. Pro ty si mimochodem byli až na Sicílii.

Kromě Žofína se nabízí i Střelecký ostrov, stačí ještě kousek popojít.

View post on Instagram
 

Do Burger Servicu pro cheesburgery

Už vám řádně vyhládlo? Pak si skočte do Burger Servicu pro pořádně šťavnaté cheesburgery, smažák v housce, porci hranolek nebo smažených brambor, coleslaw a domácí ice tea. A jestli byste rádi vyzkoušeli něco speciálního, přihoďte k objednávce i smash z wagyu.

Piknik si užijte v parku Lanova, nebo přejděte most a pokračujte nahoru na Letnou.

View post on Instagram
 

Pro šunky a uzeniny do Našeho masa

Olivy, sýry, šunky… K tradiční výbavě na piknik patří i slané zobání. Pro šunky a uzeniny se stavte v Našem mase, prodávají je už naporcované a zabalené. Přihodit můžete i místní „sendviče“ – třeba sekanou v housce nebo housku s uzeninou. 

Jestli vás to táhne dál od centra, vydejte se do Stromovky nebo Riegrových sadů. 

View post on Instagram
 

Hodláte to pojmout jako výlet, protože stejně nejraději piknikujete uprostřed přírody? Tak to můžete přibalit i pivo nebo víno (a otvírák!). Ve městě se na veřejném prostranství pít nesmí, ale když vyrazíte o kus dál, degustování už nic nebrání.

Do Vin de Marie pro víno

Fanouškům naturálních vín se bude líbit ve vinotéce Vin de Marie. Kromě červených, růžových, oranžových i bílých vín tu koupíte také sardinky, sýry a uzeniny. 

View post on Instagram
 

Do Pultu pro pivo

Abyste měli všechny ty dobroty čím spláchnout, skočte si do Pultu pro pivo v plechovce. V místní lednici najdete i hezký výběr nealkoholických piv.

View post on Instagram
 

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.