facebook
instagram

Jak připravit maso na burger

18. června 2019
Foto: Lucie Mušková
Kouzlo šťavnatého burgeru tkví ve správném poměru libového a tučnějšího masa. V Našem mase ho míchají ze tří druhů hovězího z čestru. Jak na to? Ukáže vám to mistr řezník Martin Plachý.

Vzhůru pro kvalitní maso

Hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle vlastních receptur. Řeznictví Naše maso je místem pro všechny, kteří hledají kvalitní maso od tuzemských chovatelů. Přijďte si nakoupit do Dlouhé ulice.
Sem pro maso

Hovězí hamburger podle Našeho masa

Druhy masa na směs na burger:

  1. Ať maso na burger mícháte v jakémkoli množství, vždy dbejte na správný poměr. Ve směsi musí být 50 % hovězího krku, 25 % hrudí a 25 % masa z nízkého žebra.
  2. Všechny druhy masa nakrájejte na kostky a smíchejte dohromady.
  3. Dejte do mlýnku a umelte na středně hrubém nastavci.
  4. Z hotové směsi opatrně vytvarujte úhlednou kouli o hmotnosti přibližně 180 g. Pak dotvarujte razidlem do tvaru burgeru.

Tip: Maso i mlýnek musí být řádně vždy vychlazený. Maso se totiž při mletí zahřívá a při překročení 12°C dochází k denaturaci některých bílkovin masa – maso nedrží pohromadě a pouští hodně šťávy.  

ambiLogo

Kam na nákup?

Maso a uzeniny z Amasa koupíte v řeznictvích Naše maso v Dlouhé ulici 39, v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme