Brasileiro U Zelené žáby: 10 zajímavostí, které jste (ne)tušili
Gril vejpůl, Brazilci s omrzlinami a jen dva druhy masa v Brasileiru? Žába slaví 20 let – tady je desítka zajímavostí, které jste nejspíš netušili.
Jednou za čas vám pošleme výběr článků. Žádný spam – jen to nejchutnější.
Jsme lidé z Ambiente. Dělíme se s vámi o to, co víme, kde se učíme a inspirujeme – a řekneme vám, proč naše maso chutná jinak nebo za jaké dodavatele dáme ruku do ohně. Co si dáte?
Chcete se na něco zeptat? Máte nápad na článek? Ozvěte se nám!
Gril vejpůl, Brazilci s omrzlinami a jen dva druhy masa v Brasileiru? Žába slaví 20 let – tady je desítka zajímavostí, které jste nejspíš netušili.
Dárky v obálce umí doručit velkou radost. Jaký si vyberete?
O čem je dobrý hamburger a jak ho připravuje mistr řezník? Zašli jsme na kurz do Umu!
Proč jezdí Tomáš Karpíšek a spol. opakovaně do Japonska?
Naučí vás je šéfkuchař Martin Štangl osobně. Kdy a kde? A na co všechno se můžete těšit?
Za jak dlouho výčepní načepuje hladinku a z čeho se ve skutečnosti dělá pivní pupek?
Taky si rádi zajdete na jedno (nebo třeba pět) do Lokálu Korunní? A víte, že pivo se tu čepuje už od roku 1902?
Čím si „lokální“ kuchaři ztěžují život, ale zato zdokonalují své řemeslo?
Tomáš Kubart, nejlepší Manažer roku 2019 v Londýně o tom, jak komunikují v týmu restaurace šéfkuchaře Toma Kerridge.
Jak zaujmout? Je to jednodušší, než si myslíte!
Kdo obhájil, kdo vypadl a jak to vidí zástupci české gastro scény?
Nehádat se, poslouchat a zhluboka dýchat – to jsou základní rady, jak zvládnout negativní zpětnou vazbu s klidnou hlavou.
Novinky, změny, návraty a překvapení. Co vše se dá stihnout za 365 dní?
Tým Ambiente se vydal ochutnat zeleninové menu v Nomě. Jaké to bylo?
Enjoy the view in the Vojanovy Gardens, try some film tricks in the Museum of Karel Zeman or climb to the top of the Saint Nicolas bell tower. Read at the Lennon Wall and then head to Kuchyň at the Castle to savor food that was favored by the nobles.
Visit the garden studio of Josef Sudek and continue on with an idyllic stroll to Petřín or have a ride in the cableway. Laugh at yourself and others in the mirror maze and explore the exhibition at the National Gallery. Quench your thirst and hunger at Kuchyň, the restaurant at the Salmovský Palace with a breathtaking view of Prague..
Walk through the gardens of the Černínský Palace all the way to Nový Svět, where you can slow down and lazily wander. Peak into the Military Church and visit the current exhibitions of the National Gallery in Salmovský Palace. It is here where you can also taste traditional dishes of the Czech aristocracy in the restaurant Kuchyň. Grab a beer with your meal in the garden and take in the view of literally the whole of Prague.
Navštivte zahradnický ateliér Josefa Sudka a pak se vydejte idylickou procházkou na Petřín nebo se projeďte lanovkou. Zasmějte se ostatním i sami sobě v zrcadlovém bludišti a prohlédněte si výstavu v Národní galerii. Hlad a žízeň zaženete v Kuchyni, restauraci v Salmovském paláci s nádherným výhledem na Prahu.
Projděte se zahradami Černínského paláce až do Nového světa, kde můžete zpomalit a líně bloumat. Nahlédněte do Vojenského kostela a navštivte aktuální výstavy Národní galerie v Salmovském paláci. Tam taky ochutnáte klasická jídla české šlechty v restauraci Kuchyň. K jídlu si dejte pivo na zahrádce a kochejte se výhledem doslova na celou Prahu.
Které podniky tvoří základ pražské hospodské kultury?
Grilujete pořád dokola krkovici, kotlety nebo roštěnec? Dejte na rady řezníků a rozšiřte si chuťové obzory!
Jaká reakce hostů ho nejvíc potěší a které jídlo si dá v Ambiente vždycky s chutí? Pět otázek pro Jirku Michala, šéfřezníka Kantýny.
Bez čeho se šéfkuchař Pastacaffé Vodičkova v kuchyni neobejde a jaké kanadské žertíky provádí kolegům? Pět otázek, pět odpovědí.
Jak vypadá „cédéčko“ šéfkuchaře? Strávili jsme den za zády Martina Štangla z Esky.
Jak napravit popraskaný korpus a zjednodušit si zdobení krémem?
Kde a čím oslavit tradiční svátek hojnosti? Letos připadá na 8. února.
Co plánují lidé z Ambiente v roce 2018? Přinášíme přehled projektů, o kterých se proslýchá.
Klíčové momenty z rozjezdu karlínského bistra – očima šéfkuchařky
Nové podniky, produkty, ocenění, a hlavně výzvy a závazky do budoucna. Tenhle rok jsme se opravdu nenudili!
Žádná dobrá historka nezačíná tím, že jste si dali salát… A věřte, že na téhle večeři moc salátu nebude.
Otevřený oheň, farmářská kuřata a lidé z Ambiente – to je nové bistro Grils. Najdete ho v pražském Karlíně, hned za rohem Lokálu Hamburk.
Večeře od kosti, Škola čepování, domácí servis. Máme pro vás 9 tipů na vánoční dárky z Ambiente. Většinu jich pořídíte i online!
Na co se můžete těšit v připravovaném bistru Grils? Šéfkuchařka Markéta Libánská a její kolega Jirka Horák mají spoustu žhavých nápadů.
Řezník, oheň, kuchař – v Kantýně vám naservírují zážitek, po kterém vám jen tak nevytráví.
Rozhovor s dvorním fotografem Ambiente Honzou Zimou.