Ambiente hostí michelinského šéfkuchaře Sebastiana Franka: beseda o přístupu k zelenině nejen ve fine diningu

Pozvání kreativních šéfkuchařů Ambiente přijal Sebastian Frank, který zkoumá tradiční i nové role zeleniny v moderní kuchyni. Maso a tuky používá jako nástroj k podpoře její chuti a charakteru. „Spousta kuchařů jednou docení ,obyčejný‘ knedlík. Já hledám způsob, jak zůstat u tradice, ale posunout ji na novou úroveň,“ vysvětluje Sebastian Frank.
„Sebastian Frank patří k těm, kdo dokázali znovu definovat roli zeleniny na talíři a inspirovat celou generaci kuchařů. Jeho přístup k tradici i k moderní kuchyni považujeme za nesmírně obohacující – a věříme, že jeho návštěva v Praze přinese inspiraci jak profesionálům, tak široké veřejnosti,“ doplňuje kreativní šéfkuchař František Skopec.
Na besedě se bude mluvit o tom, co vyžaduje práce se zeleninou a jak se při ní rozvíjí kreativita kuchařů, ale také o pozici fine diningu v dnešní době, tradici rakouské kuchyně a jejím vztahu k té české či o spolupráci s farmáři, globalizaci a podnikání v gastronomii. „Buďte hrdí na to, odkud pocházíte. Přemýšlejte o historii své země, vzpomeňte si na chutě z dětství a rozhlédněte se, co roste okolo vás. Když přijedu do vaší restaurace, nechci ochutnávat celý svět, ale jídlo, které ztělesňuje vaši kulturu a duši,“ říká Frank.
Součástí návštěvy Sebastiana Franka je také praktický workshop pro šéfkuchaře z restaurací Ambiente, zaměřený na techniky i práci se zeleninou. Workshop se dotkne i rakouských kuchařských tradic. Akce navazuje na sérii mikrosympozií, které tým kreativních šéfkuchařů organizuje pod hlavičkou centra vzdělávání a inovací UM. V minulosti jejich pozvání přijal německý šéfkuchař Jan Hartwig z mnichovské restaurace JAN.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.