Co jsme v Ambiente servírovali v září? Rekonstrukci Brasileira i knihu o La Degustation

Rekonstrukce Slováče
Brasileiro Slovanský dům, jedna z nejstarších a nejoblíbenějších restaurací Ambiente, prošlo po více než deseti letech rozsáhlou rekonstrukcí. Nový interiér přinesl lehkost, čistotu a umělecký rozměr, aniž by ztratil brazilskou atmosféru. Na proměně se podílelo architektonické studio Qarta, grafické Studio Najbrt a další umělci a řemeslníci. Pokud jste na nový vzhled restaurace zvědaví, není nic snazšího než si udělat rezervaci.
Dva roky Burger Service
Už uplynuly dva roky, co Burger Service otevřel své dveře dokořán a do housky putoval první plátek hovězího. Místo dortu se dvěma svíčkami stálo v podniku pět dní kolo štěstí, na kterém si návštěvníci mohli vytočit odměnu – extra porci slaniny, sýr navíc, hranolky za půlku nebo překvapení.
A samozřejmě po celé září nechyběl ani speciál, tentokrát to byl Chef Deluxe Jadran s lilkem, ajvarem a paprikou.
Kniha o La Degustation Bohême Bourgeoise
La Degustation Bohême Bourgeoise je dámou české gastronomie. V roce 2006 se postavila za českou kuchyni a rozhodla se pro ni vydobýt uznání. Restaurace jako první v zemi servírovala pouze degustační menu – a razila víru, že česká kuchyně může být světová, když se vaří s hrdostí na místní zvyky a suroviny. Michelinská hvězda v roce 2012 nakonec pozlatila koprovku, svíčkovou na smetaně i španělského ptáčka. A tenhle pestrý a jedinečný příběh vydal na knihu, kterou si můžete v předprodeji objednat.
Začal osmý ročník Zlaté pípy
O prestižní zlatou pípu se letos utká sedm výčepních z Lokálů, Pultu a Kantýny. Čekají je disciplíny plné výzev jako pití mlíka na čas nebo skládání kohoutu, ale i kvíz plný zajímavých otázek. Čtyři soutěžící navíc nejsou žádní nováčci, zkušenosti nasbírali v předchozích ročnících. Pokud o nich a celém průběhu soutěže chcete vědět víc, směle otevřete náš článek.
Podzimní hody v Kuchyni
V Kuchyni už zahájili podzim tradiční hostinou, tentokrát s dančím a kančím masem, lesními houbami a doplnili ji o rakytník, ostružiny a lanýže. Čekají na vás dva studené a dva teplé předkrmy a také dva hlavní chody. A pokud si chcete dojít pro nezapomenutelný kulinářský zážitek, dopřejte si k menu také vinné párování. Už máte rezervaci?
Ana Roš v Čestru
V úterý 30. září jsme měli tu čest přivítat v restauraci Čestr Anu Roš, slovinskou šéfkuchařku a majitelku michelinské restaurace Hiša Franko. Spolu s předními českými šéfkuchaři – Oldřichem Sahajdákem, Tomášem Kalinou a Ondřejem Korábem – připravila nezapomenutelnou degustační večeři. Výtěžek akce putoval skrze spolek Nová česká na podporu a rozvoj české kuchyně.
Ke kořenům – brambory
Ve středu 24. září jsme se vydali na farmu Josefa Buchala a Hanky Součkové, abychom poznali pěstování brambor, různé odrůdy a jejich využití v kuchyni. Následující den, ve čtvrtek 25. září, se v UMu konala přednáška a sedmichodová degustační večeře, která vzdala hold bramborám v několika podobách.
Pult a zahraniční piva
Do Pultu každý měsíc přivážíme pivní speciály ze zahraničních pivovarů. Tentokrát šlo o piva z polského pivovaru Nepomucen. O pár dní dříve jsme představili také spolupráci Plzeňského Prazdroje s minipivovarem The Barn Beer, kdy byl na čepu speciál ve stylu Pacific IPA.
Další srpnové novinky:
- Dvorek u Dvou kohoutů se proměnil v malý pivní festival. Na čepu bylo během akce 22 kohoutů piva nejrůznějších stylů – od ležáků až po spontánně kvašená – z českých pivovarů. Bylo plno a veselo.
- V Pastacaffé jsme uspořádali italský večer s degustací Prosecca Nino Franco, kterým provázel Jiří Markuzzi a šéfkuchař Jiří Bergman naservíroval vynikající aperitivo.
- V Bufetu to stále vonělo létem a zářijové speciály lákaly na Caesar smažené kuře v housce, gyros s tzatziki a smaženými brambory i švestky s tvarohem a kávovou šlehačkou.
- V úterý 9. září jsme spolu s kolegy slavili 30 let Ambiente a proto byly restaurace po část dne či celý den zavřené.
- V klubu Ambiente jsme servírovali celé září studené chai latté.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.