Ambiente rozšiřuje nabídku hotových jídel ve skle. Nově si domů odnesete guláš z Lokálu i omáčku na spaghetti z PastaCaffé

Akonzerva: Hotovky ve skle

K oblíbeným českým klasikám ve skle už nějakou dobu patří třeba svíčková, rajská, gulášová polévka nebo kuře na paprice z Lokálu. Produkty jsou k dostání ve vybraných podnicích Ambiente – letos nově například v Esce Letná, Lokále Dlouhááá či Korunní nebo Café Savoy. Pořídit se dají také na e-shopu jidloaradost.shop, na Rohlík.cz nebo v některých kamenných obchodech.
Každý recept vzniká ve spolupráci s konkrétní restaurací. Na chuti, textuře i vzhledu se podílejí kuchaři podniku společně s kreativními šéfkuchaři z UMu.
Novinka v sortimentu – smetanová omáčka s kuřecím masem, limetou a cibulí – vznikla ve spolupráci s kuchaři z PastaCaffé. Při podávání pak kuchaři doporučují doplnit italský sýr Grana Padano. Recept původně vytvořil zakladatel Ambiente Tomáš Karpíšek pro svou první restauraci Máneska. A dodnes se s touto omáčkou mohou zákazníci setkat v některých italských konceptech Ambiente – kromě PastaCaffé třeba v Pizza Nuova.
Za výrobou konzervovaných jídel stojí lidé z podniků Ambiente. V Jenči za Prahou je vaří ve velkém podle originálních receptur a následně jimi plní sklenice. Tým kuchařů přitom používá suroviny od prověřených dodavatelů a maso z Amasa, které pochází výhradně z českých chovů. Sklenice obsahuje dvě až tři porce.
„Cílem je rozšiřovat nabídku napříč kategoriemi – tedy hlavní jídla, polévky a omáčky – a nabídnout lidem větší výběr. Vycházíme přitom z oblíbených jídel, která hosté znají z našich restaurací. Chceme jim umožnit odnést jídla domů a připravit si je jednoduše v řádu několika minut,“ vysvětluje Petra Roulland, manažerka společnosti Aretail, která má v Ambiente na starost rozvoj maloobchodu.
Za vznik jídel zavařených do sklenic odpovídá Lukáš Dráb spolu se šéfkuchařem Alešem Karpíškem. Do konce roku by se v sortimentu mělo podle Drába objevit dalších šest novinek.
„V poslední době je u zákazníků oblíbené kuře na paprice z Lokálu. Populární je i hovězí vývar, utopenci nebo sušené hovězí maso z čestru – vše podle receptur Našeho masa. Kromě polévek a hlavních jídel najdou zákazníci v sortimentu také omáčky z Kantýny, Čestru nebo od Kalendů. Ty se v létě skvěle hodí například ke grilovanému masu nebo zelenině,“ popisuje Dráb.
Některá jídla jsou koncentrovaná a před ohřátím se ředí vodou. Díky sterilaci při více než 100 °C mají trvanlivost minimálně půl roku. Zvlášť v létě je však dobré nevystavovat je přímému slunci a příliš vysokým teplotám. Po otevření by se měla co nejdříve spotřebovat.
Hotová jídla jsou jen jednou částí rostoucího maloobchodního portfolia Ambiente. Patří sem třeba marmelády a zavařeniny z Esky, třené sušenky a čokoládové jazýčky z cukrárny Myšák, nebo ořechová másla z pistácií, lískových ořechů a mandlí z Itálie. Součástí maloobchodu je také pečivo od Kalendů a z Esky a mléčné výrobky od prověřených dodavatelů, s nimiž Ambiente dlouhodobě spolupracuje. Celkem je k dispozici téměř 300 různých produktů.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.