Znáte partie hovězího masa? Poradí vám Atlas mas

Pro milovníky masa, vášnivé grilaře, teoretiky i praktiky spustilo Ambiente nový web. Jestli někdy tápete, jak se jmenují partie hovězího masa, na co se hodí a kde je na těle krávy najdete, už nemusíte! Na atlasmas.cz si jednotlivé partie rozkliknete a na první pohled vidíte, čím jsou charakteristické a co z nich uvařit.
Je to ideální startovní bod pro každého, kdo se chce ve světě masa lépe orientovat – bez složitých pojmů, zato s praktickými radami, obrázky a recepty. Přehledně zobrazuje jednotlivé partie skotu, vysvětluje jejich vlastnosti a nabízí návody na to, jak maso správně zpracovat a připravit.
„Vytvořili jsme ho pro hosty restaurací, zákazníky řeznictví a všechny, kdo se o mase chtějí dozvědět víc. Chceme je inspirovat a ukázat, jak se taky dá maso zpracovat a využít,“ vysvětluje řezník František Kšána, který se podílel na tvorbě obsahu.
„Projekt Atlas mas je unikátní i v tom, že na něm spojujeme vše, co v Amase děláme už od roku 2012, kdy jsme začali pojmenovávat v Česku dosud nepojmenované partie a části masa. Už se nám rýsují další partie, které budeme postupně do mapy doplňovat,“ dodává.
Web je úzce spojený s blogem Milujeme dobré maso, na který odkazuje. Kromě praktických obrázků tu proto najdete tipy na přípravu a spoustu inspirace – ať už chystáte domácí tatarák, steaky na grilu nebo dlouze tažený vývar.
Recepty jsou jednoduché, přehledné a často doplněné o videa nebo triky přímo od profíků z Amasa a Našeho masa či Kantýny. Ideální kombinace, pokud chcete posunout svoje kuchařské schopnosti o level výš.
Už teď je s webem spousta plánů, rozšiřovat se bude například o další partie a recepty. „Jednotlivé části budeme přibližovat ještě podrobněji a půjdeme do hloubky každé partie. Budeme ukazovat, jak je maso variabilní na mnoho způsobů, a třeba v rámci receptů hostům popíšeme, jak s jednotlivými partiemi pracují například v Brasileiru, Lokálech nebo Pasta Fresce,“ doplňuje František Kšána.
Dlouhodobou vizí je udělat web interaktivní a využitelný skrze 3D brýle. Zákazníci si tak budou moci osahat a prohlédnout jednotlivé partie zblízka.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.