facebook
instagram

Znáte partie hovězího masa? Poradí vám Atlas mas

1. července 2025
Ilustrace: Šimon Marek
Nevíte si rady s výběrem masa? Chcete vědět, co je to hovězí veverka nebo jaký je rozdíl mezi nízkým a vysokým roštěncem? Web atlasmas.cz je skvělým průvodcem pro všechny, kdo to s masem myslí vážně – ať už doma, v kuchyni restaurace, nebo u řeznického pultu.

Vzhůru pro kvalitní maso

Hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle vlastních receptur. Řeznictví Naše maso je místem pro všechny, kteří hledají kvalitní maso od tuzemských chovatelů. Přijďte si nakoupit do Dlouhé ulice.
Sem pro maso

Pro milovníky masa, vášnivé grilaře, teoretiky i praktiky spustilo Ambiente nový web. Jestli někdy tápete, jak se jmenují partie hovězího masa, na co se hodí a kde je na těle krávy najdete, už nemusíte! Na atlasmas.cz si jednotlivé partie rozkliknete a na první pohled vidíte, čím jsou charakteristické a co z nich uvařit.

Je to ideální startovní bod pro každého, kdo se chce ve světě masa lépe orientovat – bez složitých pojmů, zato s praktickými radami, obrázky a recepty. Přehledně zobrazuje jednotlivé partie skotu, vysvětluje jejich vlastnosti a nabízí návody na to, jak maso správně zpracovat a připravit.

„Vytvořili jsme ho pro hosty restaurací, zákazníky řeznictví a všechny, kdo se o mase chtějí dozvědět víc. Chceme je inspirovat a ukázat, jak se taky dá maso zpracovat a využít,“ vysvětluje řezník František Kšána, který se podílel na tvorbě obsahu. 

„Projekt Atlas mas je unikátní i v tom, že na něm spojujeme vše, co v Amase děláme už od roku 2012, kdy jsme začali pojmenovávat v Česku dosud nepojmenované partie a části masa. Už se nám rýsují další partie, které budeme postupně do mapy doplňovat,“ dodává.  

Web je úzce spojený s blogem Milujeme dobré maso, na který odkazuje. Kromě praktických obrázků tu proto najdete tipy na přípravu a spoustu inspirace – ať už chystáte domácí tatarák, steaky na grilu nebo dlouze tažený vývar.

Recepty jsou jednoduché, přehledné a často doplněné o videa nebo triky přímo od profíků z Amasa a Našeho masa či Kantýny. Ideální kombinace, pokud chcete posunout svoje kuchařské schopnosti o level výš.

Už teď je s webem spousta plánů, rozšiřovat se bude například o další partie a recepty. „Jednotlivé části budeme přibližovat ještě podrobněji a půjdeme do hloubky každé partie. Budeme ukazovat, jak je maso variabilní na mnoho způsobů, a třeba v rámci receptů hostům popíšeme, jak s jednotlivými partiemi pracují například v Brasileiru, Lokálech nebo Pasta Fresce,“ doplňuje František Kšána.

Dlouhodobou vizí je udělat web interaktivní a využitelný skrze 3D brýle. Zákazníci si tak budou moci osahat a prohlédnout jednotlivé partie zblízka. 

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme