Co si užít za 2000 Kč v Ambiente?

Darujte zážitek v Ambiente

Dárkovou kartu můžete nabít na jakoukoli částku nebo na hodnotu oblíbených zážitků v Ambiente – od brunche v Esce přes churrasco v Brasileiru až po degustační večeři v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise.
2x churrasco v Brasileiru
Ochutnejte atmosféru rozpáleného São Paula a temperamentní chuť Brazílie. V Brasileiru Slovanský dům vám naservírují celou přehlídku předkrmů, sushi a salátů, a především brazilské churrasco – různé druhy masa grilované na ohni, které vám passadoři odkrajují z jehel přímo na talíř. Nezapomeňte si objednat caipirinhu!
Cena: 1255 Kč za osobu, při platbě do 18:00 ve všední den 995 Kč za osobu
2x snídaně v Café Savoy
Francouzská snídaně v Praze? Proč ne! V Café Savoy se můžete přenést třeba do Paříže – elegantní kavárenskou atmosféru podtrhne croissant plněný míchanými vejci a lanýžem, vepřová salsiccia, hranolky, listový salát a francouzský toust s javorovým sirupem. A taky pomalé café au lait a sklenice pomerančové šťávy.
Cena: 2x 488 Kč + větrníky k odpolední kávě na doma (350 Kč) nebo pořiďte dárkovou kartu nabitou přesně na snídani v Café Savoy pro dva
2x degustace v Pizze Nuova
Margherita bufala, quattro formaggi, nebo capricciosa? Anebo spíš těstoviny? Je to dilema, ale v Pizze Nuova vám usnadní rozhodování. V rámci degustace Kampánie totiž ochutnáte všechno! Po delikatesách z předkrmového baru vám na talíř naloží nejrůznější druhy neapolské pizzy i domácích těstovin.
Cena: 898 Kč na osobu
Tác plný masa z Kantýny
Ikonické carpaccio, k tomu tatarák, stařený hamburger se sýrem, kousek sekané a třeba malá porce šťavnatého trhaného vepřového. Poručte si ještě grilovanou zeleninu, okurkový salát a máte hody pro dva, možná i pro čtyři. Zapíjejte hladinkou a taky panákem šveruňky. Cestou domů nakoukněte do řeznického pultu, ze kterého vám řezníci rádi zabalí kousek masa domů.
Cena: podle nabídky, za 2000 Kč si ve dvou uděláte opravdové hody
Oběd i večeře z Pastacaffé
Sestavte si vlastní tříchodové menu – na úvod třeba mozzarellu di bufala, jako hlavní chod hovězí tagliatu s rozmarýnem a sýrem stracciatella a nakonec malinové mascarpone s piškoty. Z vitríny si pak ještě vyberte něco sladkého na odpoledne.
Cena: 2x mozzarella za 335 Kč + hovězí tagliata za 498 Kč + malinové mascarpone za 165 Kč
Nákup v Našem mase
Odneste si z Našeho masa všechno, co potřebujete ke slavnostnímu obědu. Začněte poctivým hovězím vývarem – a po polévce může následovat naložená vepřová kýta s bylinkami na pomalé pečení, podávaná s bramborem a zeleninovým salátem. Do tašky se vám určitě vejde i výběr sušeného masa, půl kila Pražské šunky z přeštíka a chleba z Esky – ano, ten tu taky prodávají!
Cena: 1 litr hovězího vývaru za 228 Kč + 1 kg vepřové kýty s bylinkami za 780 Kč + výběr salámů a šunky (balení stojí od 80 do 213 Kč, podle druhu a gramáže) + bochník chleba 33 z Esky za 135 Kč
Nákup v Esce
Dárkovou kartu Ambiente můžou obdarování proměnit v snídani králů v pohodlí domova. K bochníku chleba 33 doporučujeme přibalit farmářské máslo ze Struh, balení vajec od Kubátů, hovězí šunku z Našeho masa, nakládanou zeleninu, balení kávy z Nordbeans, farmářské mléko a džem. Na policích letenské Esky najdete také čerstvou pastu, omáčky Amatriciana a Ragú Bolognese.
Dlouhá snídaně pro dva v Esce
Zajděte si do Esky na brunch pro dva a dopřejte si pomalé dopoledne u stolu, na který vám kuchaři pošlou to nejlepší z kuchyně i pekárny – loupák, vejce, zeleninu, smetánek s ovocem, ale taky proslulou fermentovanou pšenici s houbami a čerstvý chleba. Dopřejte si výběrovou kávu a při odchodu si nechte zabalit kousek radosti na doma, třeba bochník chleba, máslo z farmy Struhy a libečkovou sůl a alespoň dvě vyhlášené buchty.
Snídaně v Myšákovi pro dva
Je jedno, jestli vstanete špatnou nohou, hezké ráno můžete dohnat na adrese Vodičkova 31, kde se podávají opulentní snídaně v atmosféře prvorepublikového domu. Těšit se můžete na pistáciový vdolek, vejce Benedikt, nadýchané buchtičky s vanilkovým krémem, filtrovanou kávu a jablečný mošt. Co nestihnete ochutnat na místě, si nechte z cukrářského pultu zabalit s sebou domů nebo do kanceláře.
Degustace Lahváč pro dva
Pro ty, kdo rádi testují své chuťové buňky, je na míru šitá degustace Lahváč v pivním baru Pult. Místní výčepní vám otevřou 10 pečlivě vybraných lahví z malých a velkých pivovarů a vy budete s pomocí nápovědných kartiček hádat, o jaký pivní styl či dokonce pivovar se jedná. Pro vybalancování chutí nebude chybět ani degustační sousto.
Jak na hladinku
Chcete vy nebo vaši blízcí začít s pivem od úplných základů? Pak se vydejte na kurz Jak na hladinku s lektorkou Institutu PIVO Luckou Janečkovou. Na kurzu se dozvíte, jak přesně má i nemá taková hladinka vypadat a jak dosáhnout krémové pěny a řízného piva.
Rendez-vin ve Vin de Marie
Pokud jste spíš ze soudku vinného, mohlo by se vám líbit na sobotních degustacích ve vinotéce Vin de Marie, která se nachází hned vedle degustační restaurace Marie B. Místní sommeliéři vybírají každou druhou sobotu v měsíci to nejoblíbenější z vinných polic a spolu s příběhy vinařů rozlévají hostům do skleniček.

Degustační večeře v restauraci Štangl

Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.