facebook
instagram

Jak rozpálit gril bez podpalovače?

8. května 2023
Ke správně rozpálenému grilu vedou tři kroky – stačí vybrat si ten váš!

1. Rozdělejte oheň

Nejjednodušší, i když pro některé zdlouhavá cesta je rozdělat v grilu oheň a nechat jej vyhořet na žhavé uhlíky. Větší kusy pak rozbijte a vzniklé uhlíky důkladně prohrabejte, aby byl žár rovnoměrný.

2. Přihoďte dřevěné uhlí

Druhá varianta je malinko ohni pomoct přihozením uhlíků. Jakmile to hoří, vsypte dřevěné uhlí a počkejte, až se pořádné rozpálí. Nechte oheň vyhasnout, prohrábněte – a gril je připravený.

3. Použijte přírodní podpalovač

Podpalovač není sprosté slovo, jen je třeba vyhnout se tuhým a tekutým chemickým variantám. Jakákoli chemická látka v grilu může ovlivnit chuť jídla. Na trhu existují přírodní podpalovače ve formě kostek nebo slaměných motouzů. Tyto výrobky jsou zdravotně nezávadné a bez zápachu, takže volba je jasná.

Kam pro maso a klobásy na grilování?

Je libo kvalitní hovězí či vepřové maso na gril? Nebo dáte přednost grilovacím klobásám z přeštíka či špekáčkům? Maso a uzeniny koupíte v řeznictví Naše maso a Kantýně, ale vše si můžete objednat i z pohodlí domova.
Objednat online
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme