Metr piv i tour de výčep: 9 tipů, čím u stromečku potěšit štamgasty z Lokálů

20. prosince 2023
Foto: Vojtěch Tesárek
Poctivého štamgasta určitě potěšíte kurzem čepování, výletem po pražských hospodách, ale i materiálními radostmi, jako je třeba lokálovský merch! Všechny dárky koupíte pohodlně přímo v Lokálech, na www.lokal.cz nebo v klubu Ambiente.

Lahváč

Víte o někom, kdo si raději vychutná pivko doma než v hospodě? Možná je tahle maxi bandaska právě pro něj. Skleněná dvoulitrová odnoska aka Lahváč pojme až čtyři hladinky. Není sice nerozbitná jako skleničky ze socialistického Polska, ale kdo by házel s takovým pokladem?

View post on Instagram
 

Metr piv

Pro neználky – metr piv je (zatím neoficiální) česká míra množství vypitého piva. Tak schválně, víte, kolik to je? Jelikož existuje mnoho druhů skla, většinou to bývá devět až jedenáct půllitrů piva, občas doplněno malým panákem. V Lokálech je to přesně devět orosených hladinek. Poukázka platí na jednu návštěvu. Tak na vaše!

View post on Instagram
 

Škola čepování

Vy máte svaly, my máme čáry. Chcete se naučit, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko? Mistryně výčepní Lucie Janečková vás to naučí. Kromě toho vám vysvětlí rozdíl mezi míchaným a řezaným a také se dozvíte vše o spletitých cestách piva do půllitru.

View post on Instagram
 

Pražská pivní zoo

Na Hrad, nebo k Tygrovi? Spojte prohlídku pražských památek se skvělým pivem, jídlem a zábavou. Co takhle obdarovat zaryté pivaře pětihodinovou prohlídkou Prahy – konkrétně některých částí pražské „pivní zoo“? Na procházce se může jíst a pít, co hrdlo ráčí. Na programu je Pražský hrad, Malá Strana, Karlův most a Staré i Nové Město. Na závěr si účastníci zájezdu sami vyzkoušejí čepování piva. Trasa měří zhruba tři kilometry a celou dobu se jde jenom z kopce. Takže pohoda.

View post on Instagram
 

Dárková karta

Kreditka, ale na jídlo. Letos ji navíc zdobí kapří ilustrace od Jakuba Matušky aka Maskera. Existuje vůbec lepší dárek? Na kartu můžete nahrát, kolik peněz chcete (ok, 300 Kč je minimum). A pokud nakoupíte nad 2000 Kč, přihodíme za každou další utracenou tisícovku kilo ze svého. Obdarovaný může dárkovou kartu využít naráz, nebo vícekrát, dokud všechny kredity neprojí a nepropije. Platí ve všech podnicích Ambiente až do 31. července 2025.

View post on Instagram
 

Ohoz

Šaty s vlečkou stříbrem vyšívané, ale princezna to není, jasný pane. No dobře, šaty s vlečkou, klobouk s peřím ani kamizolu nemáme, ale jinak vás oblékneme (téměř) od hlavy až k patě (kalhoty si nechte svoje). Ale kšiltovku, tričko a ponožky můžete mít od nás a hrdě se hlásit k Lokálu i mimo jeho zdi. Obdarujte sebe i své pivní kumpány a v davu se už nikdy neztratíte.

View post on Instagram
 

Talíře

Nedělní rodinný oběd bude chutnat ještě líp z lokálovského talíře. Naši představu nesmrtelného cibuláku přenesl na porcelán výtvarník Martin Kubát. Výsledkem jsou dva hluboké, jeden mělký a jeden dezertní talíř. Jejich koupí obšťastníte celý svůj rod, protože se jistě budou dědit z generace na generaci.

View post on Instagram
 

Hotovky ve skle

Vánoční dárky nakupujete na poslední chvíli a jediný, kdo vás v tu chvíli podrží, je Rohlík? Při výběru delikates stačí zabrousit do záložky Ambiente. Čeká vás tam spousta dobrot, hlavně naše okurky, vyhlášená hořčice a hotovky podle receptur z Lokálů. No řekněte, kdo by nechtěl pod stromečkem najít dršťkovku nebo svíčkovou?

View post on Instagram
 

Oběd pro dalšího

Je ti teplo, děvče? Je, že jo? Ale všem není. Tenhle dárek sice není pro vás ani pro vaše nejbližší, dost možná ale udělá o to větší radost. Za 90 korun můžete v Lokálech v Praze a Brně u obsluhy zakoupit Oběd pro dalšího, díky němuž získají lidé bez domova možnost pořádně se najíst. Nejde přitom jen o teplé jídlo, ale také o pocit sounáležitosti a přijetí. A ten je mnohdy důležitější než kus masa.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.