Připravte se na prosinec. Adventní kalendáře k jídlu a pití

26. listopadu 2023
Foto: Barbora Hasalová
Správný advent nemůže začít bez pořádného adventního kalendáře. A nejlepší jsou rozhodně ty, které se dají sníst nebo vypít! Vybrali jsme kalendáře, které potěší nejen vás, ale i vaše blízké – od nejmenších po nejstarší.

Nugátový z cukrárny Myšák

Adventní kalendář letos u Myšáka ještě o kousek vylepšili – přesněji o 24 kousků nugátů, který si tu samozřejmě připravují sami. Prosinec vám tentokrát zpříjemní společnosti tří druhů překvapení. Pistáciový nugát s bílou čokoládou ze sicilských pistácií, lískooříškový nugát s mléčnou čokoládou z lahodných oříšků odrůdy Piemonte a do třetice mandlový nugát s mléčnou čokoládou ze sladkých mandlí z Avoly. Kalendář pořídíte na e-shopu, v cukrárně, ale i na Rohlík.cz.

View post on Instagram
 

Koření Sonnentor z celého světa

Líbil by se vám adventní kalendář plný koření? Máte ho mít! Můžete společně vařit, jíst, udělat si čas jeden na druhého a při tom společně ochutnat kus světa. Adventní sada koření nabízí 24 druhů jednodruhových koření nebo směsí. Připravit tak můžete nejrůznější lahůdky od sváteční pečeně přes perníky až po vánoční dezert. Vneste do své kuchyně nové nápady! Z obalu kalendáře pak vykouzlíte perníkovou chaloupku, která poslouží jako lucernička.

View post on Instagram
 

Degustační kalendář Lahofer

Adventní kalendář pro plnoleté obsahuje 24 lahvinek s 12 víny z produkce Vinařství Lahofer, se kterými získáte nadhled i veselou mysl. Kalendář otevírejte ideálně hned po probuzení, abyste víno pro daný den dali ihned chladit, pokud to potřebuje. Až se po celém dni vrátíte domů, stačí víno vyndat z lednice – a pustit se do ochutnávky!

View post on Instagram
 

Vánoční limitka se sladkými lanýži

Na Vánoce to chce něco extra. Kdy jindy tedy vyzkoušet ručně vyráběné ořechové kuličky – truffles? Oříškové lanýže jsou díky přírodnímu složení vhodné i pro vegany – výraznější a sladší chuť zajistil datlový sirup, jinak jsou dochucené už jen špetkou soli a voňavou bourbonskou vanilkou. Všechny suroviny navíc pocházejí z certifikovaného ekologického zemědělství.

View post on Instagram
 

Nejlepší výběr Tatratea

Nestíháte to letos do Tater? Nevadí, kousek z nich můžete mít přímo doma! V degustačním kalendáři Tatratea se na vás ve 24 lahvičkách těší 10 variant tradičního slovenského bylinného likéru. Třeba Tatratea Coconut pro mlsnější jazýčky nebo nejsilnější, 72% tvrďák. Užijte si to!

Kávový kalendář

Pokud rádi začínáte den kávou, pak si tenhle kalendář vychutnáte do posledního doušku. Kávový adventní kalendář výběrové kávy Oro Caffe rozjasní svátky i běžné dny a ukáže vám zase jiné spektrum lahodných chutí. Těšit se můžete na sladké tóny karamelu, čokolády nebo oříšků, ale i na chutě exotického ovoce.

View post on Instagram
 

Sladký a křupavý Mixit

Přímo gigantický adventní kalendář Mixit je nabitý křupavým mlsáním. I letos se tahle česká firma nechala inspirovat českými pohádkami. Přichystala pro vás ne 24, ale rovnou 26 dobrot a nechybí ani několik novinek. Celý kalendář je zároveň obřím loutkovým divadlem! Dostanete k němu divadelní kulisy a pohádkové postavičky. Krabičky po otočení navíc vytvoří originální mozaiku a můžete je použít i jako krásný obal na dárky.

View post on Instagram
 

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.