facebook
instagram

Řezníci z Prahy se na jeden den sejdou v Holešovické tržnici. Na co se můžete těšit?

20. listopadu 2025
Foto: Archiv Ambiente
Den řezníků se letos poprvé uskuteční v Holešovické tržnici. Svůj stánek tu bude mít Naše maso, Kantýna, Čestr a U Kalendů. Dorazí taky řezníci z restaurací 420 a Big Smokers i z Řeznictví Branická. Všichni si připraví vybrané masové pochoutky.

Vzhůru pro kvalitní maso

Hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle vlastních receptur. Řeznictví Naše maso je místem pro všechny, kteří hledají kvalitní maso od tuzemských chovatelů. Přijďte si nakoupit do Dlouhé ulice.
Sem pro maso

Den řezníků oficiálně připadá na 1. prosince – slaví se v návaznosti na historickou událost z roku 1310, kdy řezníci pomohli Janu Lucemburskému v bojích proti uherským žoldnéřům a král jim pak udělil řadu privilegií.

My v Ambiente tuto akci pořádáme už několik let, tradičně na dvorku vinárny Bokovka. Letos jsme ale přichystali změnu. Den řezníků budeme slavit v neděli 30. listopadu v Holešovické tržnici.

Řezníci si připraví vybrané masové pochoutky. O příjemnou atmosféru se kromě nich postará také harmonikář a těšit se můžete i na řeznickou soutěž.

Na Den řezníků do Holešovic dorazí řezníci z:

  • Našeho masa,
  • Kantýny,
  • Čestru,
  • U Kalendů,
  • 420,
  • Big Smokers a 
  • Řeznictví Branická. 

Naše maso

Řeznictví Naše maso je místem pro všechny, kteří hledají kvalitní maso od tuzemských chovatelů. V roce 2014 se otevřela první pobočka v Dlouhé ulici. Od začátku tu kladli důraz na původ surovin, kvalitu zpracování a přímý vztah s dodavateli i se zákazníky. V prosinci 2025 se otevírá druhá pobočka právě v Holešovické tržnici. Na Dni řezníků se potkáte s řezníkem Fandou Kšánou.

Můžete se těšit na: 

  • Pražskou šunku na chlebu,
  • steak sendvič,
  • uzený vývar.
View post on Instagram
 

Kantýna

Chrám masa, kde řezníci denně zpracují asi 160 kilogramů masa. U řeznického pultu nabízejí české hovězí i vepřové, kuchaři z něj grilují steaky a připravují vyhlášené tataráky, carpaccia nebo holanďáky. 

Můžete se těšit na: 

  • stařený tatarák,
  • gulášovou polévku,
  • bagetu s trhaným hovězím,
  • smažené hovězí dršťky.
View post on Instagram
 

Čestr

Maso z čestru a přeštíka tady pečou v sauně, dusí, vaří nebo grilují na dřevěném uhlí. U spřátelených chovatelů si vybírají konkrétní kusy dobytka a dohlížejí na jejich stravu i na to, jak se s nimi zachází. Maso pak sami bourají a nechávají vyzrát.

Můžete se těšit na: 

  • rostbíf s perigordskou omáčkou,
  • vařený pupek s koprovkou,
  • marinovaného kapra,
  • nakládanou zeleninu / kompot.
View post on Instagram
 

U Kalendů

Zdejší kuchaři a řezníci vyznávají filozofii „od čumáčku po ocásek“ a připravují delikatesy, jako je telecí pajšl, vepřová líčka, srdíčka a žaludky, vepřová ouška, uzený morek, tatarák nebo rostbíf. 

Můžete se těšit na:

  • vepřová líčka „Segedín“,
  • rypáček s křenem a hořčicí,
  • telecí dršťky Andula,
  • buchtičky se šodó.
View post on Instagram
 

420

Restaurace s vlastní pekárnou a malovýrobou uzenářských výrobků, které Radek Kašpárek s Markem Komínkem zařazují i na menu. V suterénu se nachází krámek, kde je možné zakoupit některé speciality – jak uzeniny, tak pečivo. Inspirují se tu tradičními řeznickými postupy a pracují s masem z českých chovů. Za svůj majstrštyk považují lovečák 420 a debrecínku. Nabízejí i šunku od kosti a pro děti jemné telecí párky.

Můžete se těšit na: 

  • telecí párek v rohlíku,
  • prdelačku,
  • kachní jelito,
  • lovecký salám v rohlíčku.
View post on Instagram
 

Big Smokers

Před šesti lety se v Holešovicích otevřelo bistro s cílem ukázat, jak podle místních kuchařů vypadá nekompromisní barbecue. Silvie, pitmasterka a majitelka, dělá Texas-style BBQ v co nejryzejší podobě, zároveň však hledá chytré kompromisy mezi lokálními surovinami a americkým hovězím, které k texaskému stylu neodmyslitelně patří. Maso se tu na bukovém dříví udí několikrát denně, aby bylo čerstvé po celý den. 

Můžete se těšit na: 

  • pork ribs z přeštika, 
  • pork belly z přeštíka,
  • Louisiana Boudin sausage.
View post on Instagram
 

Řeznictví Branická

Malé rodinné řeznictví v Braníku, kde věří v poctivou práci a lásku k řemeslu. Otevřeno mají pouze tři dny v týdnu, protože doslova jedny ruce bourají, vyrábějí i prodávají. Každý buřt a jitrnička jsou tady originálem. 

Můžete se těšit na: 

  • minijitrničku se zelím,
  • pečené koleno se salátem Coleslaw.
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme