facebook
instagram

Co jsme v Ambiente servírovali v říjnu? Nové ležáky v Pultu i Oktoberfest na dvorku Dvou kohoutů

31. října 2025
Ilustrace: Šimon Marek
V říjnu jsme v Ambiente servírovali nové ležáky v Pultu, které vybrala degustační rada, v Burger Service vařil Daniel Rahman, pokřtili jsme knihu La Degustation a pořádně si užili Oktoberfest na dvorku Dvou kohoutů. Kulinářský přehled měsíce je tady!

Vítejte v Ambiente

Už 30 let tvoříme místa, kde se dobře jí a ještě lépe tráví čas. V našich restauracích potkáte lidi, kteří věří, že skvělý gastronomický zážitek dělají nejen kvalitní suroviny, ale hlavně nadšení a radost.
Přijďte se podívat

Daniel Rahman v Burger Service

Daniel Rahman, který točí krátká videa o vaření, sází na autenticitu a vtipnost. Často pořádá i pop-upy, a tak v sobotu 18. října dorazil do Burger Service a spolu s šéfkuchařem Daliborem Křivánkem servírovali Patty Melt burger.

Křest knihy La Degustation Bohême Bourgeoise

Ve čtvrtek 23. října jsme v knihkupectví Book Therapy pokřtili knihu La Degustation Bohême Bourgeoise autorky Blanky Datinské. Kniha vypráví příběh o průkopnictví, vytrvalosti a respektu – plný silných vzpomínek, nadčasových myšlenek, zákulisních momentů i výpovědí těch, kteří u zrodu restaurace v Haštalské ulici stáli. Hosty potěšil amuse-bouche přímo z La Degustation a přípitek od sommeliera Zdeňka Oudese.

Čtvrté narozeniny Pultu a nové ležáky

Rok se s rokem sešel, a tak nejenže byl pivní bar Pult o rok starší, ale nadešel čas také na čtyři nové ležáky. Ty se v Pultu slavnostně narazily právě v den narozenin. Ve čtvrtek 2. října jsme proto ochutnali, co degustační rada vybrala. A jaké ležáky to tedy jsou? Světlá jedenáctka z pivovaru Antoš, Místní 12 ze Dvou kohoutů, dvanáctka Krasohled z pivovaru Falkon a dvanáctka Vycpaná vydra z Černokosteleckého pivovaru.

Štangl představil nové podzimní menu

Karlínská restaurace Štangl uvedla nové podzimní menu, které oslavuje přechod mezi létem a podzimem. Na talířích se potkávají suroviny typické pro toto období: topinambur, květák, křen, švestky, fíkové listí i ořechy. Hosté se mohou těšit také na rozšířenou nabídku vín. Další novinkou je zkrácená tříchodová verze večerního menu, která doplnila tu pětichodovou.

View post on Instagram
 

Oktoberfest v Bufetu a Dvou kohoutech

Tradiční německý špás plný piva, jídla i soutěží se konal v sobotu 25. října. Bufet na tento den připravil tematické pochoutky, třeba Leberkäse v housce. Pivo z pivovaru Dva kohouti se čepovalo do tupláků, dnem provázel DJ a moderátor, a pro zimomřivé byl k dispozici také vyhřívaný stan. Součástí akce byly již tradičně týmové soutěže s několika novými disciplínami.

Narazili jsme nefiltrovaný Pilsner Urquell

Na počest uvaření první várky plzně 5. října 1842 jsme v neděli 5. 10. ve všech Lokálech narazili a čepovali nefiltrovaný Pilsner Urquell.

View post on Instagram
 

Co dalšího se u nás událo: 

  • Havelské posvícení, tradiční podzimní slavnost, se slavila v Lokálu U Zavadilů, kde se servírovaly kachní dobroty, jako paštika, kaldoun nebo pečená kachna s červeným zelím a jablky. 
  • Na celý říjen se v klubu Ambiente ohřála horká čokoláda se šlehačkou. Baristé ji připravovali podle receptury cukrárny Myšák – z kousků čokolády, které se rozmíchaly s horkým našlehaným mlékem.
  • Speciální burger Chef Deluxe Truffle & Portobello byl po celý říjen k dostání na Revoluční v Burger Service. Milovníci umami si do této novinky mohli přidat ještě čerstvě nastrouhaný lanýž.
  • Kuchaři Lokálů zažili první společné vaření s kuchařem Standou Hanusem z Lokálu Dlouhááá. Cílem bylo sjednotit postupy a receptury napříč Lokály, sdílet zkušenosti a hlavně se setkat.
  • Špicberský pivovar Svalbard Bryggeri se považuje za nejsevernější na světě a v Pultu se 15. října čepovaly jeho speciály. 
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme