Rýžová kaše z Pastacaffé: sladká snídaně, která zasytí na celé dopoledne

Vydatná snídaně v centru Prahy? Ta se podává každé ráno v Pastacaffé na adrese Vězeňská 1. Kromě výborných vajec na několik způsobů tu každé ráno připravují i sladkou snídani v podobě rýžové kaše. Na lístku je novinkou, spolu s šéfkuchařem Jirkou Bergmannem ji ladil kreativní šéfkuchař Jirka Horák a my pro vás máme recept.
Rychlé jídlo a kávu? Pastacaffé!

Kuchaři Pastacaffé ve Vězeňské ulici připravují pestrou nabídku snídaní, moderní domácí těstoviny z čerstvých surovin, typické italské předkrmy a domácí dezerty.
Suroviny na 6 porcí:
- 220 g rýže na rizoto (v Pastacaffé používají rýži Carnaroli)
- 700 ml plnotučného mléka
- 30–35 g vanilkového cukru
- vanilkový lusk (pokud máte opravdu rádi vanilku)
Na ozdobu:
- mascarpone
- ovoce dle chuti
- čokoláda, skořice, ořechy… (nemusí být)
Postup:
- K mléku přilijte 380 ml vody. Rýži nasypte do hrnce a zalijte ji asi pětinou zředěného mléka. Přidejte vanilkový cukr a lusk.
- Přiveďte k varu a při mírném plameni postupně přilévejte směs mléka a vody, dokud se rýže nerozvaří do kašovité konzistence. Trvá to asi 25–30 minut.
- Servírujte v misce či hlubokém talíři ozdobené mascarpone, ovocem a čokoládou, skořicí nebo třeba ořechy.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.