facebook
instagram

Rýžová kaše z Pastacaffé: sladká snídaně, která zasytí na celé dopoledne

Krémová rýžová kaše s ovocem z Pastacaffé
2. července 2025
Foto: Aneta Zima
Vydatná snídaně v centru Prahy? Ta se podává každé ráno v Pastacaffé na adrese Vězeňská 1. Kromě výborných vajec na několik způsobů tu každé ráno připravují i sladkou snídani v podobě rýžové kaše. Na lístku je novinkou, spolu s šéfkuchařem Jirkou Bergmannem ji ladil kreativní šéfkuchař Jirka Horák a my pro vás máme recept.

Rychlé jídlo a kávu? Pastacaffé!

Kuchaři Pastacaffé ve Vězeňské ulici připravují pestrou nabídku snídaní, moderní domácí těstoviny z čerstvých surovin, typické italské předkrmy a domácí dezerty.
Prohlédněte si menu

Suroviny na 6 porcí:

  • 220 g rýže na rizoto (v Pastacaffé používají rýži Carnaroli)
  • 700 ml plnotučného mléka
  • 30–35 g vanilkového cukru 
  • vanilkový lusk (pokud máte opravdu rádi vanilku) 

Na ozdobu:

  • mascarpone
  • ovoce dle chuti
  • čokoláda, skořice, ořechy… (nemusí být)

Postup:

  1. K mléku přilijte 380 ml vody. Rýži nasypte do hrnce a zalijte ji asi pětinou zředěného mléka. Přidejte vanilkový cukr a lusk.
  2. Přiveďte k varu a při mírném plameni postupně přilévejte směs mléka a vody, dokud se rýže nerozvaří do kašovité konzistence. Trvá to asi 25–30 minut.  
  3. Servírujte v misce či hlubokém talíři ozdobené mascarpone, ovocem a čokoládou, skořicí nebo třeba ořechy. 
View post on Instagram
 
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme