Větrníky, kremrole a výběrová káva na druhém břehu Vltavy: Myšák v Holešovicích má otevřeno

Myšák: Cukrárna v srdci Prahy

„Myšák v Holešovické tržnici je projekt, na který jsme čekali čtyři roky. Je to propojení klasické značky a nově vznikající pražské gastro zóny. Je pro nás zásadním místem pro vydávání objednávek a pro hosty příležitostí užít si naši nabídku i mimo centrum města,“ říká k otevření pobočky jednatel Myšáka Tomáš Hánek.
Tradiční zákusky z poctivých surovin i dobroty na doma
V Holešovické tržnici na vás čeká nabídka poctivých českých zákusků z dílny šéfcukráře Lukáše Pohla, které už dobře znáte. V sortimentu najdete tradiční české dezerty připravované podle prvorepublikových receptur z kvalitních surovin – másla a vajec od prověřených dodavatelů, sezonního ovoce, vanilky, čokolády a italských ořechů: pistácií a mandlí ze Sicílie či lískových ořechů z Piemontu.
Důležitou roli tu hraje i maloobchodní prodej – odnést domů si můžete například zmrzlinu, sušenky, ořechová másla, čokoládové pralinky nebo výběrovou kávu z liberecké pražírny Nordbeans.
A počítá se i se snídaněmi. Vedle zákusků a chlebíčků nabízí pobočka v Holešovicích plněné a zapečené croissanty, domácí granolu nebo oblíbené buchtičky s vanilkovým krémem, které jsou ikonickou položkou na menu Myšáka.
Uvolněné prostředí a rychlý servis
Myšák v Holešovické tržnici má uvnitř jen pár míst k sezení, takže se zaměřuje primárně na rychlý servis a výdej objednávek s sebou. „Světlý a slunný prostor je ideálním místem, kam si ráno skočíte pro kávu a čerstvý croissant, anebo se při odpolední procházce tržnicí zastavíte na náš legendární větrník nebo karamelový pohár. Navíc si tu pohodlně vyzvednete narozeninové dorty, beze stresu a složitého hledání parkovacího místa,“ doplňuje generální manažerka Myšáka v Holešovické tržnici Michaela Pham.
Interiér je dílem architektky Terezy Froňkové, která stojí i za podobou Myšáka ve Vodičkově. „Protože už jeden Myšák existuje, bylo důležité, aby nový prostor měl jasnou vazbu na značku i na interiér ve Vodičkově ulici. Zároveň jsme v úplně jiném prostředí – ne v historickém domě, ale v Holešovické tržnici. Cílem tedy bylo převést atmosféru Myšáka do nového kontextu, aby vše fungovalo přirozeně a organicky,“ popisuje Froňková.
Společným prvkem obou provozoven je mahagonové dřevo, které se objevovalo již v původním Myšákovi z prvorepublikových dob. Stejně jako podnik v centru Prahy i ten holešovický zdobí atypický lustr, inspirovaný marcipánovými figurkami, které cukrárnu kdysi proslavily. Oproti Myšákovi ve Vodičkově, v jehož interiéru převládá vanilkový odstín, se však v Holešovicích objevuje jemná šalvějová barva. „Je pro mě důležité, že jsme na Vodičkovu navázali, ale zároveň mě těší, že po mně nikdo nechtěl kopii. Návaznost tak cítíte spíš podprahově,“ dodává architektka.
V těsné blízkosti Myšáka brzy otevřou další dva podniky Ambiente – Halu 27 cukrárna sdílí s řeznictvím Naše maso a Halu 28 obsadila restaurace Skô slovenského šéfkuchaře Tomáše Valkoviče. Všechny tři koncepty propojuje společný dvorek, kde si hosté budou moci vychutnat jídlo či dezerty ze všech tří podniků a užít si živou atmosféru Holešovické tržnice. Během celého roku se budou podniky zapojovat i do různých tematických akcí, včetně těch, které pořádají provozovatelé Holešovické tržnice.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.



