Vyzkoušejte tradiční brazilský dezert z papáji a vanilkové zmrzliny – s kapkou rybízu

Osvěžující, krémový a ideální jako sladká tečka po velké hostině. Přesně tak si ho dávají hosté v Brasileiru U Zelené žáby i ve Slovanském domě. Krémový dezert z papáji a vanilkové zmrzliny získal na popularitě v São Paulu 90. let. Když začátkem nového tisíciletí otevřelo první Brasileiro, na lístku nemohla chybět tato Brazilci milovaná papájová pěna. A zůstala se na něm dodnes.
Brazilská restaurace s tepem velkoměsta

Maso z grilu na dřevěném uhlí, brazilské sushi nebo výběr ze salátového baru si užijete v tradičním stylu „sněz, co zmůžeš”. Na oběd i večer. Zastavte se v centru města a ochutnejte churrasco, maso připravené na otevřeném ohni. Co všechno na vás čeká v Brasileiru ve Slovanském domě?
Suroviny na 4 porce
- 200 g čerstvé papáji, oloupané a zbavené semen
- 1 limeta
- ½ lžíce medu
- 200 g vanilkové zmrzliny
- 100 ml likéru Crème de cassis
Postup
- Papáju nakrájejte na kostky, vsypte do výkonného mixéru a rozmixujte dohladka.
- Papájové pyré v mixéru zakápněte limetovou šťávou a oslaďte medem dle chuti. Přidejte vanilkovou zmrzlinu a znovu promixujte.
- Vzniklou pěnu rozdělte do pohárových misek. Každou porci dezertu zalijte likérem a ihned podávejte.
Crème de cassis je původem francouzský likér z regionu Burgundsko. Připravuje se z černého rybízu tak, že se ovoce rozmačká, naloží do alkoholu a následně se dle potřeby osladí. Likér má tmavě nachovou barvu, chutná sladce a delikátně. Fun fact: Byl to oblíbený nápoj proslulého detektiva Hercula Poirota z knih Agathy Christie.
Crème de cassis je také výraznou součástí ikonického koktejlu Kir Royale – skleničky šampaňského s pár kapkami rybízového likéru.
Oblíbené recepty z brazilské kuchyně
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.


