Jak připravit burger na grilu

19. září 2018
Foto: Jan Červenka
Že je to snadné jak facka? Jenže stačí udělat pár přešlapů, a místo šťavnatého burgeru máte podrážku. Díky trikům řezníka Michala Bureše dovedete svůj burger k dokonalosti.

„Aby se burger rovnoměrně propekl, je třeba placku správně vytvarovat. Pomocí razidla v ní udělejte dolík. Působením tepla se povrch zase vyrovná a burger se malinko zmenší,“ vysvětluje Michal.

Další tip? Nedochucujte burgery předem, ale osolte je až těsně před grilováním, a to z výšky. Sůl se tak rovnoměrně rozprostře po celém povrchu.

Grilujte na střední stupeň propečení a pak nechte ještě deset minut odpočívat. „Technika propékání je stejná jako u steaku. A ani u burgeru se nebojte se růžového středu,“ dodává Michal Bureš.

Kam na nákup?

Maso a uzeniny z Amasa koupíte v řeznictvích Naše maso v Dlouhé ulici 39, v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.