facebook
instagram

Novinka ve skle! Vyzkoušejte doma kuře na paprice z Lokálu

25. září 2024
Foto:Jan Zima
Vůně smetanového kuřete na paprice ne jednomu z nás připomene bezstarostné chvíle dětství. Přidejte vařená kolínka a jste zpátky v čase! Máme pro vás recept z Lokálu, který si zamiluje celá vaše rodina. A komu by se nechtělo vařit, najde v článku tip na nejrychlejší cestu k téhle voňavé nostalgii.

Hotovky ve skle

Otevřít, nalít do kastrůlku, ohřát – a podávat! V Akonzervě v Jenči za Prahou vaří oblíbené omáčky podle receptur z restaurací Ambiente, plní jimi sklenice a pak je v tlakovém hrnci zavařují. A pár takových sklenic se vyplatí přibalit na chalupu nebo do apartmánu – prostě všude tam, kde máte k dispozici kuchyňku. Hotovku v podobě gulášové polévky, dršťkovky, svíčkové či rajské pak můžete servírovat raz dva!
Kupujte na e-shopu.

Suroviny na 5 porcí:

  • 300 g bílé cibule
  • 600 g kuřecích stehen
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 1 červená paprika (může být i kapie) 
  • 1 zelená paprika
  • půlka šťávy z citrónu
  • 50 g máslové jíšky
  • 60 g sádla
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 lístky bobkového listu
  • 12 g mleté maďarské papriky (sladká paprika) 
  • sůl, pepř 
  • 1 l slepičího vývaru (vyzkoušejte první polovinu tohoto receptu
  • 500 g kolínek

Postup:

Nakrájíme si nadrobno cibuli a obě papriky a orestujeme je na sádle. Tip: bubáky z paprik můžeme vyvařit v troše vody a tu poté přidat ke slepičímu vývaru. Přidáme stehna k cibuli a paprikám a zatáhneme je ze všech stran.

Po zatažení přidáme nové koření, bobkový list a maďarskou papriku a necháme opékat asi minutu. Přilejeme slepičí vývar, osolíme, opepříme a vaříme kuře doměkka. Když jde maso pěkně od kosti, vyndáme jej a obereme z kostí. Do zbylé omáčky přidáme jíšku, povaříme zhruba 5 minut a zjemníme smetanou. Na úplný konec do omáčky přidáme šťávu z citronu a vrátíme obrané maso.

V osolené vodě si uvaříme kolínka a servírujeme.

Nechce se vám zrovna vyvařovat? Zamiřte na e-shop Jídla a radosti a zásobte se oblíbenými jídly z Ambiente zavařenými ve skle – třeba zrovna kuřetem na paprice. Omáčku stačí ohřát v kastrůlku, doplnit přílohou a servírovat.

Dobrou chuť!

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.