facebook
instagram

Pistáciové křupavé rohlíčky. S hotovým těstem z Myšáka máte napečeno do několika minut

Detailní záběr na vanilkové rohlíčky štědře obalené v moučkovém cukru na talíři.
12. prosince 2025
Foto: Archiv Ambiente
Další Vánoce, další druh cukroví. Mistři cukráři v Myšákovi dali opět hlavy dohromady a napekli nové kousky sladkého k vánočnímu stromku. Lehce netradiční, křehké a křupavé. „Máme možnost pracovat s opravdu kvalitními ořechy z Itálie a Sicílie. Pistácie sice nejsou česká surovina, ale k Vánocům a jejich hojnosti patří,“ říká vedoucí výroby Václav Košata.

Hotové těsto z Myšáka

Pět válečků marcipánu v různých barevných provedeních, působivě prezentovaných na bílých tácích.
Patří pečení cukroví k vašim adventním tradicím, ale rádi si přípravy zpříjemníte? V cukrárně Myšák pro vás namíchali těsto, aby bylo raz dva hotovo. Stačí ho vyndat z lednice, rozválet, vykrájet a péct. Upečete perníčky, linecké, linecké s kakaem, vanilkové nebo pistáciové rohlíčky?
Objednat těsto

Suroviny na 2 plechy (350 g) 

  • 150 g másla 
  • 225 g hladké mouky (nízkolepkové)
  • 50 g pistáciové mouky
  • 75 g cukru moučka + na obalení 
  • 25 g pistáciového másla
  • 1 menší vejce 
  • špetka soli 

Postup

  • V robotu smíchejte studené (ne ledové) máslo se všemi ingrediencemi kromě mouky. Až když se všechny suroviny spojí, přidejte mouku. Těsto nemusíte hníst. 
  • Kouli těsta dejte na hodinu vychladit do lednice. 
  • Předehřejte troubu na 175 °C. Z těsta vyválejte nebo vykrájejte rohlíčky zhruba o hmotnosti 10 g. 
  • Pečte na plechu vyloženém pečícím papírem. 
  • Ještě vlažné (nikoli horké) rohlíčky obalte v moučkovém cukru a skladujte v suchu. 

Tip navíc:

Další možností, jak využít pistáciové těsto, jsou vykrajovaná plněná kolečka. Ta se po upečení plní vyšlehaným máslovým krémem v poměru 200 g másla, 30 g pistáciového másla, 80 g moučkového cukru a k tomu špetka soli.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme