Pistáciové křupavé rohlíčky. S hotovým těstem z Myšáka máte napečeno do několika minut

Další Vánoce, další druh cukroví. Mistři cukráři v Myšákovi dali opět hlavy dohromady a napekli nové kousky sladkého k vánočnímu stromku. Lehce netradiční, křehké a křupavé. „Máme možnost pracovat s opravdu kvalitními ořechy z Itálie a Sicílie. Pistácie sice nejsou česká surovina, ale k Vánocům a jejich hojnosti patří,“ říká vedoucí výroby Václav Košata.
Hotové těsto z Myšáka

Patří pečení cukroví k vašim adventním tradicím, ale rádi si přípravy zpříjemníte? V cukrárně Myšák pro vás namíchali těsto, aby bylo raz dva hotovo. Stačí ho vyndat z lednice, rozválet, vykrájet a péct. Upečete perníčky, linecké, linecké s kakaem, vanilkové nebo pistáciové rohlíčky?
Suroviny na 2 plechy (350 g)
- 150 g másla
- 225 g hladké mouky (nízkolepkové)
- 50 g pistáciové mouky
- 75 g cukru moučka + na obalení
- 25 g pistáciového másla
- 1 menší vejce
- špetka soli
Postup
- V robotu smíchejte studené (ne ledové) máslo se všemi ingrediencemi kromě mouky. Až když se všechny suroviny spojí, přidejte mouku. Těsto nemusíte hníst.
- Kouli těsta dejte na hodinu vychladit do lednice.
- Předehřejte troubu na 175 °C. Z těsta vyválejte nebo vykrájejte rohlíčky zhruba o hmotnosti 10 g.
- Pečte na plechu vyloženém pečícím papírem.
- Ještě vlažné (nikoli horké) rohlíčky obalte v moučkovém cukru a skladujte v suchu.
Tip navíc:
Další možností, jak využít pistáciové těsto, jsou vykrajovaná plněná kolečka. Ta se po upečení plní vyšlehaným máslovým krémem v poměru 200 g másla, 30 g pistáciového másla, 80 g moučkového cukru a k tomu špetka soli.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.



