Slepované, s čokoládou a povidly. Upečte si medové perníčky podle cukrářů z Myšáka

V Myšákovi si pohráli s klasickými perníčky a místo polevy z cukru je slepili povidly a ponořili do sametové čokolády. Těsto, ze kterého tu cukráři pečou, pro vás upravili pro domácí použití. A komu se nechce letos s těstem míchat vůbec, může se pro už hotové zastavit přímo v cukrárně nebo si ho objednat na e-shopu.
„Připomínají perníčky, jaké známe z obchodů, ale jsou lepší – do těsta totiž dáváme jen samé kvalitní suroviny,“ říká o vánoční klasice Václav Košata, který v Myšákovi ve Vodičkově vede výrobu.
Ingredience na 2 plechy (350 g)
- 30 g másla
- 30 g medu
- 175 g hladké mouky (nízkolepková, dortová)
- 62 g cukru moučka
- 2½ g jedlé sody
- 2½ g perníkového koření (značky Sonnentor, anebo si ho můžete namíchat sami)
- 1 vejce
Na dokončení:
- 90 g švestkových povidel
- 125 g čokoládové polevy
Postup:
- Na horké lázni rozpusťte máslo s medem.
- Dejte směs do robotu a postupně smíchejte s ostatními ingrediencemi. Hněťte zhruba 4 minuty, dokud se všechny ingredience nepropojí.
- Kouli těsta zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu odležet v lednici, aby se vám hmota při válení nelepila na podložku.
- Troubu předehřejte na 175 °C. Rozválejte těsto a vykrajovátky vytvořte oblíbené tvary.
- Pečte asi 8 minut.
Kompletace
Zatímco vám perníčky chladnou, připravte si čokoládovou polevu podle tohoto receptu. Na 350 g perníčků vám postačí 125 g polevy (100g tabulka čokolády + 25 ml oleje).
Vezměte perníček, plochou stranu namažte povidly a slepte ho s druhým. Namočte do čokolády a nechte okapat na roštu.
Tip navíc: Ze zbytku těsta si můžete upéct perníkovou hmotu, rozmixovat ji na drobenku a tou pak posypat perníčky, které jste právě namočili v čokoládě.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.




