facebook
instagram

Slepované, s čokoládou a povidly. Upečte si medové perníčky podle cukrářů z Myšáka

Detailní pohled na čokoládové pralinky posypané drobenkou, plné textury a bohaté barvy.
4. prosince 2025
Foto: Archiv Ambiente
Perníkové koření, med, povidla a kvalitní čokoláda. Asi tušíte, že tenhle recept nemůže dopadnout špatně. Povedené perníčky z Myšáka na vašem štědrovečerním stole jistí recept od cukrářů, potažmo hotové těsto přímo z jejich rukou.

Křupavé, máčené, slepované

Pistáciové rohlíčky, Ischelské, mandlové hvězdičky a spoustu dalších. Oslaďte si advent a rozbalování dárků pod stromečkem cukrovím z Myšáka. Letos pro vás cukráři napekli 12 druhů, aby si vybral každý.
Objednat cukroví

V Myšákovi si pohráli s klasickými perníčky a místo polevy z cukru je slepili povidly a ponořili do sametové čokolády. Těsto, ze kterého tu cukráři pečou, pro vás upravili pro domácí použití. A komu se nechce letos s těstem míchat vůbec, může se pro už hotové zastavit přímo v cukrárně nebo si ho objednat na e-shopu

„Připomínají perníčky, jaké známe z obchodů, ale jsou lepší – do těsta totiž dáváme jen samé kvalitní suroviny,“ říká o vánoční klasice Václav Košata, který v Myšákovi ve Vodičkově vede výrobu.

Ingredience na 2 plechy (350 g) 

  • 30 g másla 
  • 30 g medu 
  • 175 g hladké mouky (nízkolepková, dortová) 
  • 62 g cukru moučka 
  • 2½ g jedlé sody
  • 2½ g perníkového koření (značky Sonnentor, anebo si ho můžete namíchat sami) 
  • 1 vejce 

Na dokončení:

Postup: 

  1. Na horké lázni rozpusťte máslo s medem. 
  2. Dejte směs do robotu a postupně smíchejte s ostatními ingrediencemi. Hněťte zhruba 4 minuty, dokud se všechny ingredience nepropojí. 
  3. Kouli těsta zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu odležet v lednici, aby se vám hmota při válení nelepila na podložku.
  4. Troubu předehřejte na 175 °C. Rozválejte těsto a vykrajovátky vytvořte oblíbené tvary. 
  5. Pečte asi 8 minut. 

Kompletace

Zatímco vám perníčky chladnou, připravte si čokoládovou polevu podle tohoto receptu. Na 350 g perníčků vám postačí 125 g polevy (100g tabulka čokolády + 25 ml oleje).

Vezměte perníček, plochou stranu namažte povidly a slepte ho s druhým. Namočte do čokolády a nechte okapat na roštu. 

Tip navíc: Ze zbytku těsta si můžete upéct perníkovou hmotu, rozmixovat ji na drobenku a tou pak posypat perníčky, které jste právě namočili v čokoládě. 

Dvojice zlatavých, ořechy posypaných vánoček chladne na perforovaných plechách v industriálním prostředí.

Vánoce v Ambiente

Dvojice zlatavých, ořechy posypaných vánoček chladne na perforovaných plechách v industriálním prostředí.
Aby se vám adventní dny lépe trávily, schovali jsme pro vás kvalitní i praktické vánoční čtení pod jednu stránku. Jak na čokoládovou polevu, jakým dárkem potěšit náročné členy rodiny a jak uplést vánočku, aniž by se vám zamotaly ruce?
Vánoční tipy z Ambiente
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme