facebook
instagram

Dezert, který si vás získá na první sousto. Čokoládový dezert podle kuchařů z Kuchyně

25. listopadu 2025
Foto: Lucie Van Vuuren
Kdo je pravidelným návštěvníkem Kuchyně na Hradě, nejspíš už ochutnal jejich čokoládový dort se zmrzlinou. Je příjemně sladký, na jazyku studí a má snad všechny textury – krémovou, křupavou i vláčnou. Vyzkoušejte recept od šéfkuchaře Marka Janoucha.

Kuchyň: české jídlo, pivo a Praha jako na dlani

Pro Pražany, kterým chyběl důvod vydat se na Hrad. Pro znavené výletníky. I pro hladové návštěvníky Národní galerie. Všichni jsou vítáni! Přijďte do Kuchyně na Pražském hradě, kde šéfkuchař Marek Janouch se svým týmem vaří poctivá česká jídla. Užijte si i pečlivě ošetřené pivo a Prahu jako na dlani.
Uděláte si rezervaci?

Suroviny na 10 porcí 

  • 300 g 70% čokolády + 100 g na omáčku
  • 6 vajec 
  • 180 g cukru krupice
  • 240 g másla + 100 g na omáčku
  • 150 g hladké mouky

K podávání

  • 1 lžička moučkového cukru na dozdobení
  • 10 kopečků vanilkové zmrzliny (asi 300–400 g) 

Postup

Ve vodní lázni si rozpusťte 300 g čokolády. Vyšlehejte všechna vejce s cukrem s postupně přidávejte 240 g povoleného másla. Přisypávejte mouku a nakonec přidejte rozpuštěnou čokoládu.

Troubu předehřejte na 180 °C a v zapékacích nádobkách pečte 10 minut. 

Servis

Ve vodní lázni si rozpusťte zbylou čokoládu se 100 g másla a naservírujte ji na dno misky, ve které budete dezert podávat. Položte do ní upečený dort, poprašte ho moučkovým cukrem a ozdobte kopečkem vanilkové zmrzliny. 

Jste na sladké?

Vyzkoušejte další sladké recepty od kuchařů z Ambiente:

Mouka Eska

Mouky Probio z Češkova mlýna jsou plné bílkovin, vlákniny a minerálů. K tomu ještě skvěle zpracovatelné, což si můžete ověřit na naší legendární 33. Objednejte si je online a vyzvedněte v obchodě.
Koupit mouku
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme