Dezert, který si vás získá na první sousto. Čokoládový dezert podle kuchařů z Kuchyně

Kdo je pravidelným návštěvníkem Kuchyně na Hradě, nejspíš už ochutnal jejich čokoládový dort se zmrzlinou. Je příjemně sladký, na jazyku studí a má snad všechny textury – krémovou, křupavou i vláčnou. Vyzkoušejte recept od šéfkuchaře Marka Janoucha.
Kuchyň: české jídlo, pivo a Praha jako na dlani

Pro Pražany, kterým chyběl důvod vydat se na Hrad. Pro znavené výletníky. I pro hladové návštěvníky Národní galerie. Všichni jsou vítáni! Přijďte do Kuchyně na Pražském hradě, kde šéfkuchař Marek Janouch se svým týmem vaří poctivá česká jídla. Užijte si i pečlivě ošetřené pivo a Prahu jako na dlani.
Suroviny na 10 porcí
- 300 g 70% čokolády + 100 g na omáčku
- 6 vajec
- 180 g cukru krupice
- 240 g másla + 100 g na omáčku
- 150 g hladké mouky
K podávání
- 1 lžička moučkového cukru na dozdobení
- 10 kopečků vanilkové zmrzliny (asi 300–400 g)
Postup
Ve vodní lázni si rozpusťte 300 g čokolády. Vyšlehejte všechna vejce s cukrem s postupně přidávejte 240 g povoleného másla. Přisypávejte mouku a nakonec přidejte rozpuštěnou čokoládu.
Troubu předehřejte na 180 °C a v zapékacích nádobkách pečte 10 minut.
Servis
Ve vodní lázni si rozpusťte zbylou čokoládu se 100 g másla a naservírujte ji na dno misky, ve které budete dezert podávat. Položte do ní upečený dort, poprašte ho moučkovým cukrem a ozdobte kopečkem vanilkové zmrzliny.
Jste na sladké?
Vyzkoušejte další sladké recepty od kuchařů z Ambiente:
- Upečte si kynutý ovocný koláč s drobenkou podle Františka Skopce
- Recept na šlehačkovou bábovku z Lokálu. Dezert, který se rozplývá na jazyku
- Dort Míša podle cukrárny Myšák
- Koblihy se žloutkovým krémem a ovocem z restaurace Čestr
- Sladké a křupavé: Trubičky plněné krémem z fermentovaného salka z restaurace Štangl
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.



