Regionální recept: plzeňský vošouch s kysaným zelím

Jako vošouch se v regionální plzeňské kuchyni označuje smažený bramborák, do kterého někteří kuchaři rádi přidávají uzené maso. My pro vás máme recept z plzeňského Lokálu Pod Divadlem a doporučujeme se ještě před vošouchem pustit do přípravy kysaného zelí.
Lokál Pod Divadlem

V kulturním srdci Plzně hned vedle Divadla J. K. Tyla to pořád žije a potkávají se tady lidé z celého města. Pečlivě ošetřené pivo k nám proudí jen pár stovek metrů z nedalekého pivovaru. Stavte se k nám posedět nebo si naše jídlo a pití užijte v klidu doma.
Suroviny na marinádu:
- 2 vejce
- 24 ml plnotučného mléka
- 80 g hladké mouky Lokál
- 2–4 stroužky česneku (podle chuti)
- špetka drceného kmínu
- 1 lžička majoránky
- sůl a pepř
- 800 g brambor
- přepuštěné máslo na smažení
Postup:
- Vejce rozmíchejte s mlékem, přidejte prolisovaný česnek, postupně přisypávejte mouku a na závěr i koření. Marinádu nechte chvíli odležet.
- Brambory se slupkou pořádně umyjte a rozdělte na dvě části. Jednu polovinu nastrouhejte najemno a druhou nahrubo. Vše smíchejte s marinádou.
- Vytvarujte placky a smažte na přepuštěném másle.
Tip: Servírujte s kysaným zelím, které dobře vyváží tučnost smaženého vošouchu.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.