SurovinyValašské syrečky, Nalžovský sýr, český roquefort. Nabídněte si kousek sýrové historie!Jak se z Čechů stali sýraři? A co můžeme bez váhání označit za národní sýrový poklad? NNStředoevropská kuchyněOsobnosti gastronomie„Slovenská kuchyně nemá vlastní tvář,” říká kreativní šéfkuchař Ambiente Tomáš ValkovičExistuje vůbec něco jako slovenská kuchyně? Polemizovali jsme o tom s kreativním šéfkuchařem Ambiente Tomášem Valkovičem. NNVzděláváme seU jednoho stolu aneb Jak se buduje spolupráce mezi kuchaři a farmářiKuchaři a zemědělci potřebují najít společnou řeč. Za jakých podmínek si mohou porozumět a vypěstovat dlouhodobou spolupráci? SurovinyHouby v zimě? Víme, které druhy sbírat a k čemu se hodíHoubaře mrazy nezastaví! Co se dá ulovit při zimní procházce lesem? ReceptyBrynzové halušky podle šéfkuchaře Tomáše ValkovičeJak se připravují tradiční slovenské halušky s brynzou? Poradí ostřílený šéfkuchař. Osobnosti gastronomieTomáš Karpíšek: Jsem přesvědčený o tom, že jídlo bude mít stále větší významRozhovor s Tomášem Karpíškem o vzdělávání a projektu UM na Národní 28, kde se rozvíjí dlouholetá mise Ambiente, ale i tradice středoevropské kuchyně. ReceptySladké pečeníVypečená záležitost! Recept na ořechovou bábovku z Café SavoyPečou ji tu každé ráno – s vlašskými oříšky, čokoládou a notnou dávkou prvorepublikové atmosféry. Jak zní přesný recept na oblíbenou ořechovou bábovku? Suroviny7 pozoruhodností o kopru: Víte, že se hodí k rybě i k čokoládě?Tatarák a majonéza, bylinkové máslo nebo koláč s jablky. Co svede voňavý kopr v kuchyni?
SurovinyValašské syrečky, Nalžovský sýr, český roquefort. Nabídněte si kousek sýrové historie!Jak se z Čechů stali sýraři? A co můžeme bez váhání označit za národní sýrový poklad?
NNStředoevropská kuchyněOsobnosti gastronomie„Slovenská kuchyně nemá vlastní tvář,” říká kreativní šéfkuchař Ambiente Tomáš ValkovičExistuje vůbec něco jako slovenská kuchyně? Polemizovali jsme o tom s kreativním šéfkuchařem Ambiente Tomášem Valkovičem.
NNVzděláváme seU jednoho stolu aneb Jak se buduje spolupráce mezi kuchaři a farmářiKuchaři a zemědělci potřebují najít společnou řeč. Za jakých podmínek si mohou porozumět a vypěstovat dlouhodobou spolupráci?
SurovinyHouby v zimě? Víme, které druhy sbírat a k čemu se hodíHoubaře mrazy nezastaví! Co se dá ulovit při zimní procházce lesem?
ReceptyBrynzové halušky podle šéfkuchaře Tomáše ValkovičeJak se připravují tradiční slovenské halušky s brynzou? Poradí ostřílený šéfkuchař.
Osobnosti gastronomieTomáš Karpíšek: Jsem přesvědčený o tom, že jídlo bude mít stále větší významRozhovor s Tomášem Karpíškem o vzdělávání a projektu UM na Národní 28, kde se rozvíjí dlouholetá mise Ambiente, ale i tradice středoevropské kuchyně.
ReceptySladké pečeníVypečená záležitost! Recept na ořechovou bábovku z Café SavoyPečou ji tu každé ráno – s vlašskými oříšky, čokoládou a notnou dávkou prvorepublikové atmosféry. Jak zní přesný recept na oblíbenou ořechovou bábovku?
Suroviny7 pozoruhodností o kopru: Víte, že se hodí k rybě i k čokoládě?Tatarák a majonéza, bylinkové máslo nebo koláč s jablky. Co svede voňavý kopr v kuchyni?