Facebook

Články od autora: Jaroslav Martínek (54)

Zrození ležáku

Jak se vaří pivo u Dvou kohoutů? Sládek Lukáš Tomsa vás provede celým procesem od A do Z.

370

Ředkvičky, které sníte i s natí

Že se ředkvičky hodí maximálně do salátů a na chleba s máslem? Tím to teprve začíná! S přehledem je totiž můžete zpracovat celé, i s natí. Tady jsou tipy od Standy Hechta ze Sluneční farmy Vykáň.

645

5 hospodských her

Znáte to: sedíte se známými v hospodě a zábava vázne… Pak někdo pronese spásné „Dáme Macháčka“. A hned je živo! Jaké další hry se hodí (nejen) do hospody?

6209

Z RaJe až do Ria

Pochází z kuchařské rodiny, v kuchyni zažil divoká léta privatizace a byl i u zrodu Ambiente. Seznamte se s Martinem Matysem aka Máriem! 

233

Můžu to jíst rukama?

Kdy je nejen možné, ale i naprosto žádoucí svobodně odložit příbor a pustit se do jídla „jen tak“? Probírali jsme to s odbornicí na etiketu.

1966

První facka mě vzpružila!

Domácí paštiky Čongrády dostanete v Našem mase a na farmářských trzích. „Receptury mám od manželčina dědy, vesnického řezníka Štefana Čongrádyho,“ říká Tomáš Babinec.

202

České wagyu

V Amase bourali první vlastní kus tohoto mimořádného hovězího. „Je to volek starý 36 měsíců. Rodinná farma Krontorádových založila chov plemene wagyu speciálně pro nás,“ říká Vlasta Lacina. Kde můžete tuhle delikatesu ochutnat?

2545

Řezník psycholog

Ještě před rokem se staral o syrské uprchlíky, teď prodává v Našem mase. „Baví mě, že lidem u nás chutná,“ říká Martin Blum.

170

Ambi má Bambi

V Esce a Pane Nuovo si můžete dát espresso z kávy upražené speciálně pro Ambiente. Jaká je?

148