Co jsme servírovali v Ambiente v červnu? Ocenění pro Pizza Nuova, vítěze Zlaté pípy a větrníkový víkend v Myšákovi

Pizza Nuova mezi nejlepšími v Evropě!
Skvělá zpráva dorazila z Madridu – Pizza Nuova se opět probojovala mezi 50 nejlepších pizzerií v Evropě! Letos si tým pod vedením šéfkuchaře Tomáše Neradila a šéfpizzaře Ladislava Švece odvezl fantastické 27. místo, což je zlepšení o dalších sedm příček. Za tímto úspěchem stojí nejen neustálé hledání špičkové mouky a dalších ingrediencí, ale i intenzivní vzdělávání celého týmu.
Spolupráce v Bufetu: Asie i brněnská legenda
Karlínský Bufet hostil hned několik zajímavých spoluprací. Na začátku měsíce se spojil s populárním vietnamským bistrem Nhà hai hành (U Dvou cibulí) a připravil odpoledne plné chutí s poctivými banh mi bagetami. Následně, 11. června, zavítala do Prahy brněnská legenda – fast food Būcheck.
Hosté dvorku si letos poprvé a naposledy mohli pochutnat na šťavnatých burgerech, které se samozřejmě párovaly s pivem od Dvou kohoutů. Na konci měsíce pak kuchaři z Bufetu spojili síly s řezníky z Našeho masa a výsledkem byly speciality jako spicy steak sandwich nebo long dog.
Větrníkový víkend u Myšáka
Cukrárna Myšák potěšila všechny milovníky větrníků speciálním víkendem, kdy byl tento oblíbený dezert k dispozici v mnoha podobách. Hosté si mohli užít větrník se zmrzlinou, mini větrník, klasický či maxi větrník, větrníkový dort, pečivo ve větrníkovém stylu, a dokonce i kávový nápoj s karamelem a šlehačkou či větrníkový likér.
Vyhlášení Zlaté pípy 2025
Na dvorku u Dvou kohoutů se konala velkolepá oslava a vyhlášení vítěze Zlaté pípy 2025. Letos si prestižní ocenění výčepních Ambiente odnesla Magda Hoppová z Pultu, kterou přišla podpořit hojná fanouškovská základna. Atmosféra byla skvělá, pivo teklo proudem a všichni si užili večer plný soutěží a zábavy. Gratulujeme Magdě k zasloužené výhře!
Americký den u Dvou kohoutů
Dva kohouti přivítali vzácnou návštěvu ze zámoří – sládky Brienne Allan a Mika Favu (Sacred Profane) a Erica Larkina (Cohesion Company) z předních amerických pivovarů. Společně uvařili tři neopakovatelné várky, které mistrně propojily to nejlepší z českého a amerického pivovarnictví.
Oslava svátku všech dětí
Den dětí se v Ambiente slavil ve velkém stylu! U Myšáka čekal na malé návštěvníky nekonečný zmrzlinový pohár k ozdobení a jako bonus cukrová vata. V klubu Ambiente se Den dětí slavil o den později v pondělí, aby se děti mohly zastavit cestou ze školy a školky na zmrzlinu a barevné posypky zdarma. Rodiče si mezitím mohli vychutnat kávu a pořídit nějaký ten dárek.
Odměňujeme školáky za vysvědčení
Od pátku 27. června startuje naše každoroční akce, kdy až do konce července Ambiente odměňuje školáky základních škol a gymnázií za jejich celoroční úsilí! Děti s dospělým doprovodem a vysvědčením (stačí i fotka v mobilu, na prospěch se nehledí) dostanou hlavní jídlo nebo dezert zdarma. Akce platí ve vybraných restauracích Ambiente, jako jsou Brasileiro, Bufet, Burger Service, Café Savoy, Čestr, Eska, Kantýna, Kuchyň, Lokál, Myšák, Naše maso, Pastacaffé, Pasta Fresca, Pizza Nuova a U Kalendů.
Anglické bubliny na dosah
Výprava sommelierů Ambiente se nedávno vydala do Anglie, aby objevila nová šumivá vína. Šest vyhlášených vinařských domů navštívili Lukáš Mohorko z Kuchyně, Martin Ševčík z Bokovky, Lukáš Kolig z Brasileira Slovanský dům, Petr Škoudlín z Brasileira U Zelené žáby a také Ondra Pěnička z Café Savoy, které jako jediné v Ambiente anglická šumivá vína aktuálně nabízí. Podle Ondry si tato vína kvalitou nezadají s vynikajícím Champagne a Café Savoy momentálně nabízí šest výjimečných anglických šumivých vín.
Inspirační cesta do Londýna
Tým z Ambiente, včetně šéfkuchaře Jirky Šoury z Marie B, vyrazil na inspirační cestu do Londýna. Hlavním cílem bylo prozkoumat podniky s barovým posezením, otevřenou kuchyní a neotřelými koncepty, aby načerpali nové nápady a inspiraci pro budoucí projekty.
Drink měsíce v klubu Ambiente: Malinová matcha
Celý červen jste si v klubu Ambiente mohli vychutnat jedinečnou malinovou matchu, tedy spojení japonské tradice s ovocnou svěžestí malinového sirupu. Matcha se servírovala s mlékem (včetně rostlinných variant) a malinovým sirupem – obojí si mohou zákazníci zakoupit i domů.
Další červnové novinky
- Smash deluxe Umami v Burger Service: Celý červen jste si v Burger Service mohli vychutnat šťavnatý burger se 100% čestrem (3x50g), grilovanými houbami, čedarem, houbovým kečupem, houbovou majonézou, polníčkem a čekankou.
- Eska na Letné hostila pop-up výběrového concept storu Creammy pro malé děti a jejich maminky. Kromě slev na bestsellery a outletové kousky představili i novou plátěnou tašku strawberry-vanilla, k čemuž Eska napekla speciální jahodové a vanilkové koblihy.
- Degustační menu plné sezónní zeleniny! To byl večerní pop-up, který byl vyvrcholením gastronomického semináře Ke kořenům. Profíci se vydali na české farmy za zeleninou a společně vytvořili sedmichodové degustační menu plné sezónních chutí.
- Na večírku nazvaném Mecheche si to společně užilo neuvěřitelných 170 lidí, kteří v Ambiente pracují déle než 10 let. Byla to skvělá příležitost sejít se, najíst se, napít a hlavně se potkat a užít si společnou atmosféru.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.