facebook
instagram

Které maso pořídit na gril, abyste potěšili celou rodinu

14. června 2023
Foto: Kateřina Antoš
Jaké maso pořídit na grilovačku, aby si na své přišli milovníci výrazných chutí, libového masa i luxusních specialit?

Kam pro maso na grilování?

Je libo kvalitní hovězí či vepřové maso na gril? Nebo dáte přednost grilovacím klobásám z přeštíka či špekáčkům? Či snad sáhnete po mletém mase na burgery? Maso a uzeniny na gril koupíte v řeznictví Naše maso nebo řeznictví Kantýna.

Vysoký roštěnec, pupek či květová špička pro tatínky

Poptávku po „pořádné flákotě“ stoprocentně uspokojí vysoký roštěnec. Má kost, výrazné mramorování tukem a uprostřed svalu masové oko – je to prostě král steaků.

Chcete vyzkoušet něco neotřelého? Sáhněte po květové špičce, která má tukové krytí a intenzivní chuť – ne nadarmo je tohle maso nejoblíbenější v Brasileiru při churrascu, kde ji dostanete coby picanhu. Partie pupku –zrcátko a bryndáček – jsou známější, a není se čemu divit. Skvěle chutnají ugrilované v celku a nakrájené přes vlákno na proužky.

Kotleta z přeštíka pro milovníky vepřového

Přeštická kotleta není žádná „sušinka“, ale pěkně šťavnatý kus masa! Porcuje se na vysoké plátky, které v kombinaci s tukem přeštických prasat zajistí, že bude kotleta plná šťávy a chuti.

Před grilováním ji můžete u kosti malinko naříznout, aby se maso propeklo rovnoměrně. Nemáte chuť na tukový okraj? Nevadí, klidně ho odřízněte, ale zásadně až po grilování, jinak se zbytečně ochudíte o šťavnatost.

Svíčková pro maminky

Řezníci říkají svíčkové „steak pro princezny“. Tohle dokonale libové maso mají totiž v oblibě hlavně ženy. Svíčková na grilu je rozhodně sázka na jistotu.

Burger a salsiccia pro děti

Existuje dítě, které nemiluje hamburgery? A mohli bychom ho vidět? Poradíme vám, jak maso na burger namíchat, umlít i ugrilovat. Pokud chcete ušetřit čas, můžete si koupit už umletý hamburger v řeznictví Naše maso.

Na výběr máte hned několik variant – klasický, stařený a wagyu. Stačí ho ugrilovat a dochutit podle našeho návodu. A salsicccia představuje rychlé, šťavnaté a lahodné řešení, které chutná snad úplně všem.

Wagyu pro fajnšmekry

Pozor, na scénu přichází legenda! Wagyu je bohatě mramorované tukem, který dodává masu šťavnatost, chuťovou výraznost a křehkost. Zkuste některou ze steakových partií, případně i namletý hamburger. 

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme