Originální vůně a brazilský kámen. Brasileiro U Zelené žáby po rekonstrukci znovu otevřelo

8. června 2024
Foto: Jan Zima
Oblíbený podnik Ambiente se dočkal rekonstrukce. V Brasileiru U Zelené žáby proběhly větší i dílčí změny v interiérovém designu, který pro restauraci navrhla designérka Denisa Strmisková. Co nového tu hosty čeká?

Oběd po brazilsku

Velký hlad, času méně? Poobědvejte z nekonečného pestrobarevného salátového baru se sushi a pečivem pão de queijo v jedné z restaurací Brasileiro. A pokud vám zbude čas i chuť, nechte pasadory, ať vám nosí na stůl voňavé maso z grilu, a dopřejte si malou brazilskou hostinu i v poledne.

Brasileiro U Zelené žáby je jedním z nejstarších podniků Ambiente. A vysoko stojí i na žebříčku oblíbenosti u hostů – zejména těch stálých! Nejen proto si interiér restaurace říkal o menší renovaci. Designérka Denisa Strmisková a její tým ubrali dřevěných materiálů, naopak přidali kámen a nerez. Důležitými hráči v prostoru jsou nově také vůně a proměnlivé osvětlení.

„Po šesti letech od poslední rekonstrukce jsme pocítili potřebu přinést našim hostům více komfortu. Zaměřili jsme se především na horní část restaurace a na osvětlení, součástí projektu byla i rekonstrukce toalet a klimatizace,“ vysvětluje generální manažer Brasileira U Zelené žáby Radek Macura.

Salátový bar jako oltář Brasileira

Největší změnou je rozšíření samoobslužného salátového baru v horním patře, který slouží jako nekonečný zdroj předkrmů. Nový bar je vytesaný ze zelenkavého kamene kvarcitu a jeho součástí jsou nerezové nádoby na led, aby naservírované saláty a sushi zůstávaly čerstvé a v chladu.

Součástí horního salátového baru budou nově i teplé předkrmy. „Najdete zde teplou sekci, sushi koutek a dvě větší plochy se studenými předkrmy. Nabídneme také nové sezení v podobě lavic a židlí a kvalitnější je nyní i ozvučení,“ shrnuje generální manažer podniku.  

Ambientní osvětlení a vůně nejen z grilu

Atmosféru prostoru, kterému vládne brazilská kuchyně, nyní dokresluje osvětlení od light designérů z firmy Etna. Nové osvětlení umožní dotvořit náladu podle denní či večerní doby a naplněnosti podniku.

Dalším detailem, na který se designérka Denisa Strmisková zaměřila, jsou vůně. Kromě omamného aromatu grilovaného masa, které se line z dolní části restaurace, tak hosté ucítí i další vůně spojené s Brazílií.

„Oslovili jsme spolupracovníky, abychom s nimi konzultovali výběr vůní, jejich proudění prostorem i správné momenty, kdy by je měl host zaznamenat. Zážitek by měl být komplexní, ale hranice je citlivá. V dolní části podniku se griluje maso a podle toho to tam voní. Vůně se musí míchat rafinovaně, promyšleně,“ zdůrazňuje Denisa Strmisková.

Dánské židle, renovace stolů a jiný odstín zelené

V Brasileiru teď budou hosté sedět na černých masivních, a přitom elegantních židlích od dánské firmy Carl Hansen & Søn. Původní stoly z masivního exotického dřeva absolvovaly drobnou renovaci, čalounění kožených sedaček pak získalo jemnější tón zelené. Krémově zelená barva propojuje nábytek napříč restaurací a podobně laděný je i zmíněný salátový bar.

Renovací prošla také ikonická kresba Džungle od výtvarníka Jakuba Matušky a světelné instalace, který zdobí interiér brazilské restaurace. 

View post on Instagram
 

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.