facebook
instagram

Špenátové pesto patří k oblíbencům na menu. Doma si ho připravíte během pár minut

Špenátové pesto z restaurace Pizza Nuova
21. května 2025
Foto: Vojtěch Tesárek
V restauraci Pizza Nuova ochutnáte pesto ze špenátu na těstovinách nebo v rizotu pesto verde, jak by základ nazvali Italové. Perfektně se ale hodí také na pizzu, do sendvičů a k dochucení zálivek či krémových polévek. A samozřejmě – i jen tak namazané na čerstvé focaccii.

Pizza Nuova: Ta nejlepší v Česku

Pizza Nuova je 34. nejlepší pizza v Evropě a 1. v Česku podle 50 Top Pizza. Přijďte ochutnat neapolskou pizzu, ale i domácí těstoviny, dezerty nebo rovnou celou degustaci.
Rezervujte si místo

Příprava omáčky k těstovinám většinou zabere víc času než vaření pasty, tady je to však naopak. Zelené pesto z Pizzy Nuovy doma zvládnete snad rychleji než aglio e olio. A oběd je na talíři raz dva.

Suroviny na 8 porcí:

  • 230 g čerstvého špenátu
  • 360 ml extra panenského olivového oleje
  • 40 g loupaných mandlí
  • 35 g piniových semínek
  • 3 větší stroužky česneku 
  • 90 g parmazánu + na dokončení jídla 
  • 90 g sýru pecorino 
  • sůl na dochucení (cca 15 g) 

Postup 

  1. Všechny suroviny kromě špenátu smíchejte s olivovým olejem a rozmixujte dohladka. 
  2. Přidejte špenát a znovu rozmixujte do krémové textury.
  3. Ještě zatepla smíchejte s uvařenými těstovinami nebo rizotem. 

Pokud vám nějaké pesto zbylo, skladujte ho v lednici a spotřebujte do tří dnů.

View post on Instagram
 

Co se hodí vědět před vařením těstovin?

Další osvědčené recepty z Pizzy Nuovy 

V italské restauraci proslulé 49. nejlepší pizzou v Evropě pro vás uvařili také:

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme