Špenátové pesto patří k oblíbencům na menu. Doma si ho připravíte během pár minut

V restauraci Pizza Nuova ochutnáte pesto ze špenátu na těstovinách nebo v rizotu pesto verde, jak by základ nazvali Italové. Perfektně se ale hodí také na pizzu, do sendvičů a k dochucení zálivek či krémových polévek. A samozřejmě – i jen tak namazané na čerstvé focaccii.
Pizza Nuova: Ta nejlepší v Česku

Pizza Nuova je 34. nejlepší pizza v Evropě a 1. v Česku podle 50 Top Pizza. Přijďte ochutnat neapolskou pizzu, ale i domácí těstoviny, dezerty nebo rovnou celou degustaci.
Příprava omáčky k těstovinám většinou zabere víc času než vaření pasty, tady je to však naopak. Zelené pesto z Pizzy Nuovy doma zvládnete snad rychleji než aglio e olio. A oběd je na talíři raz dva.
Suroviny na 8 porcí:
- 230 g čerstvého špenátu
- 360 ml extra panenského olivového oleje
- 40 g loupaných mandlí
- 35 g piniových semínek
- 3 větší stroužky česneku
- 90 g parmazánu + na dokončení jídla
- 90 g sýru pecorino
- sůl na dochucení (cca 15 g)
Postup
- Všechny suroviny kromě špenátu smíchejte s olivovým olejem a rozmixujte dohladka.
- Přidejte špenát a znovu rozmixujte do krémové textury.
- Ještě zatepla smíchejte s uvařenými těstovinami nebo rizotem.
Pokud vám nějaké pesto zbylo, skladujte ho v lednici a spotřebujte do tří dnů.
Co se hodí vědět před vařením těstovin?
- Vejce, nebo žloutek? Hladkou, nebo hrubou mouku? 10 tipů, jak si doma připravit těstoviny
- Věděli jste, že pasta se nemusí nutně vařit?
- Jak připravují čerstvé těstoviny profesionálové?
Další osvědčené recepty z Pizzy Nuovy
V italské restauraci proslulé 49. nejlepší pizzou v Evropě pro vás uvařili také:
- Poctivé carpaccio po italsku
- Těstoviny mezzaluni plněné sýrem fior di latte
- Tipy a triky na pravou neapolskou pizzu
- Slavné špagety Ambiente s kuřecím masem a limetou
- Krémovou panna cottu s malinovou omáčkou
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.