Svačina dělá výlet. Vybavte se jako zkušený turista

Sendviče všeho druhu
Základem sendviče je kvalitní pečivo, roztíratelná složka, křupavá složka, sůl a kapka kyselosti. Více o architektuře sendviče jsme napsali v tomto článku. A teď k recepturám.
Maso spolu s dalšími ingrediencemi mezi dvěma plátky chleba jsou oblíbenou volbou hostů při nákupu v řeznictví Naše maso. Právě odtud máme i postupy na:
- Sendvič s pastrami a kysaným zelím, který křupe a zasytí
- Sendvič s Pražskou šunkou, který si zamilují i vaše děti
- Šťavnatý sendvič s hrudím
Do čerstvého chlebu nebo housky můžete poskládat také právě upečenou sekanou, namazat játrovou paštiku, kterou pořídíte hotovou také v řeznictví Naše maso – stejně jako škvarkovou pomazánku, nebo vložit oblíbenou uzeninu.
Zapečená záležitost
Pro milovníky zapečených toustů jsme získali inspiraci v karlínském bistru s pekárnou Eska. V tomto článku najdete recept na zapečený toust s domácí rajčatovou omáčkou, sladkou loupákovou smaženku a loupák á la french toast. Když jsme u těch smaženek, i ta se dá sbalit na cestu. Stačí ingredience naskládat mezi dvě smaženky a oběd na horský výšlap je na cestě.
18 000 kilometrů z Prahy až do Ulánbátaru
Další zásoby
Nejen ze sendvičů živ je turista. Na cestě je potřeba doplňovat také bílkoviny, cukry a tekutiny. A proto se vám bude hodit:
- sušené maso z čestru a přeštického vepřového známé jako Přeštík a Čestr do kapsy
- italské ořechy, třené máslové sušenky nebo rumové perníčky z cukrárny Myšák
- kokosové sušenky z Esky
- fermentovaná tibi limonáda v plechovce z Esky
- pro neřidiče sada Místních piv z pivovaru Dva kohouti
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.