facebook
instagram

Recept na utopence z Lokálu

5. srpna 2018
Naložit si doma utopence není žádná věda, ovšem nutně potřebujete dvě základní věci – kvalitní buřty a poctivě kyselý lák. Kreativní šéfkuchař Lokálu Petr Benda vám bude při nakládání k ruce.

Lokál: Poctivá hospoda a pivo jako křen

Lokály jsou splněným snem o české hospodě, kde jsou štamgasti jako doma. Po otevření prvního Lokálu Dlouhááá v roce 2009 přibylo dalších osm podniků v Praze, Brně a Plzni. Vaříme poctivě a čepujeme pivo čerstvé do posledního loku. Zastavte se na jedno nebo na celý večer.
Najděte si svůj Lokál

Na 20 utopenců potřebujete:

20 špekáčků 

Na náplň:

  • 3 feferonky, nakrájené na kolečka
  • 4 cibule, nakrájené na klínky
  • 5 kyselých okurek
  • nakrájených na klínky
  • 1 malou sklenici kysaného zelí

Na nálev:

  • 1 litr octa
  • 700 ml vody
  • 1 lžíce celého pepře
  • ½ lžíce nového koření
  • 7 bobkových listů
  • 1¼ kg mrkve, nakrájené na kolečka
  1. Začněte nálevem. Smíchejte ocet s vodou. V hrnci nasucho orestujte koření a zalijte lákem. Přidejte mrkev a krátce povařte.
  2. Špekáčky naplňte feferonkou, cibulí a okurkou – do každého utopence jeden klínek od každého. Nakonec buřt ucpěte kysaným zelím.
  3. Zalijte horkým lákem a nechte 14 dní uležet v chladu.

Utopenci

Nechce se vám připravovat utopence? Nevadí! Když se totiž spojí kvalitní buřty z Amasa a poctivě kyselý lák, vzniknou utopenci, co zachrání každou oslavu i ráno po ní. A vy nebudete muset hnout prstem.
Koupit
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme