Šťavnatý hamburger z hovězího masa

29. května 2018
Foto: Honza Zima
Úspěch burgeru stojí na dobře ugrilovaném mase. Nebojte se tučnějšího kousku, burger pak bude šťavnatější a chuťově výraznější. V Našem mase ho připravují hezky po česku – s kyselou okurkou, červenou cibulí a hořčicí.

Na 1 burger potřebujete:

  • 180 g namíchaného masa na burger
  • 1–2 lžíce hořčice
  • 1 kyselá okurka, nakrájená na tenké plátky
  • pár půlkoleček červené cibule
  • sůl a pepř
  • 1 houska

Postup:

  1. Syrové maso důkladně a rovnoměrně opepřete a osolte z obou stran těsně před tím, než ho dáte na gril. Zprudka grilujte nebo opékejte na pánvi z každé strany zhruba 2 minuty. Nepřidávejte žádný olej, protože burger pustí vlastní tuk, ve kterém se opeče.
  2. Opečené maso je důležité nechat odpočinout. Předehřejte troubu na 100 °C a burger do ní na 10 minut vložte obracečkou přímo na rošt, nebo jen stáhněte plamen na minimum a nechte na pánvi 5–10 minut a v průběhu dvakrát obraťte. Pokud pracujete s venkovním grilem, dopřejte masu odpočinek v zóně s menším žárem.
  3. Housku rozpůlte a obě půlky opečte na pánvi nebo na grilu z obou stran, aby byly křupavé zvenku a měkké uvnitř.
  4. Vrchní část rozpůlené a opečené housky potřete hořčicí a přidejte nakrájenou kyselou okurku i červenou cibuli. Voilà, šťavnatý burger jako z Našeho masa máte na stole!

Tip: Na manipulaci s burgerem na grilu nebo na pánvi je nejlepší používat klasickou kuchyňskou obracečku. 

Nakupte si domů!

Maso na tehle recept koupíte v Našem mase v Dlouhé ulici 39 nebo v řeznictví v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.