Sýrovo-česneková, rybí a pomazánka Budapešť. Připravte pohoštění podle receptů od kuchařky z Esky

Poslední večer v roce by u vás doma nemělo chybět hned několik nezbytností. Parta dobrých přátel, šumivý přípitek – a kvalitní pohoštění. Klasické chlebíčky pořídíte v cukrárně Myšák ve Vodičkově i Holešovicích a v Café Savoy. K tomu můžete připravit pomazánky podle zástupkyně šéfkuchaře karlínské Esky. Tady jsou tři jednoduché a rychlé recepty.
Sýrová s pečeným česnekem
- 300 g pomazánkového másla nebo žervé
- 60 g pečeného česneku
- 50 g čedaru, nastrouhaného
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce nasekané pažitky
- sůl a pepř
Postup
Smíchejte ingredience v míse, zakryjte fólií a nechte v lednici odpočívat. Pomazánku namažte na veku nebo jiné pečivo a ozdobte třeba plátkem Pražské šunky nebo čtvrtkou vařeného vejce. Osolte a opepřete.
Budapešť
- 80 g cibule
- 225 g červené papriky + na dozdobení (nemusí být)
- 20 g másla
- 2 g mleté papriky
- 80 g tvarohu
- sůl a pepř
- pažitka na ozdobu
Postup
- Cibuli a pariky nakrájejte nadrobno a orestujte na másle. Přidejte lžičku mleté papriky.
- V míse smíchejte s tvarohem, solí a pepřem. Nechte vychladnout a poté dejte pomazánku odležet do lednice.
- Servírujte na vece nebo jiném pečivu a posypejte nasekanou pažitkou. Případně můžete v prvním kroku orestovat o něco víc papriky a tou pak chlebíčky ozdobit.
Z uzené ryby a kopru
- 170 g uzené ryby (může být i makrela) + na ozdobení
- 30 g citronové šťávy
- 70 g zakysané smetany
- 130 g pomazánkového másla nebo žervé
- sůl a pepř
- 10 g nasekaného kopru na ozdobu
Postup
Uzenou rybu natrhejte na kousky a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Namažte na veku nebo jiné pečivo a ozdobte dalšími kousky ryby a koprem.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.





