Jednou za čas vám pošleme výběr článků. Žádný spam – jen to nejchutnější.
Jsme lidé z Ambiente. Dělíme se s vámi o to, co víme, kde se učíme a inspirujeme – a řekneme vám, proč naše maso chutná jinak nebo za jaké dodavatele dáme ruku do ohně. Co si dáte?
Chcete se na něco zeptat? Máte nápad na článek? Ozvěte se nám!
Vyzkoušejte recept na oblíbený dezert z cukrárny Myšák.
Jak se odpaluje těsto na větrníky i věnečky pod rukama cukrářů z Myšáka?
I letos si lámete hlavu, čím pod stromečkem potěšit babičku a dědečka, případně rodiče? Jídlo a zážitky s ním spojené jsou sázkou na jistotu!
Tou nejlepší ingrediencí je totiž radost a dobrý pocit!
Jak upéct husu, aby zůstala šťavnatá, ale zároveň se pyšnila křupavou zlatou kůrkou? Tady jsou tipy šéfkuchaře Martina Štangla!
První dáma českých omáček! Jaký recept na svíčkovou dodržují kuchaři v Lokále U Bílé kuželky?
K české kuchyni patří správně zvládnuté zahušťování. Na čem stojí tradiční jíška, která se postará o to, aby se u vás doma servírovala omáčka ukázkové konzistence?
Musí být vinné sklenice čiré? Proč je kalich posazený na vysoké nožce? A jakým způsobem dokáže špatně zvolená sklenice ovlivnit kvalitu vína? Vyzpovídali jsme sommeliera!
Hlavní houbařská sezona je před námi. Co je dobré vědět, než vyrazíte s košíkem do lesa?
Snídaně platí za nejvíc konzervativní jídlo z celého dne. Odkdy si po ránu dopřáváme vejce?
Zeptali jsme se lidí z gastronomie na jejich oblíbené knihy o jídle. Tady jsou tipy na publikace, které je teď zrovna baví nejvíc.
Rozhovor s Lukášem Pohlem, šéfcukrářem pražského Myšáka, o více než roční cestě za perfektní zmrzlinou, o vlastnoručně vyráběných kornoutcích či honu za nejlepšími sicilskými pistáciemi. Plus tipy, jak poznat kvalitní zmrzlinu (a kterak se vyhnout té špatné)!
Když se řekne snídaně v Esce, leckdo dostane chuť na smaženku. Jak si oblíbenou českou retro pochoutku v moderním podání připravit doma?
Eska v průběhu června a července projde renovací. Znamená to i uzavření pekárny. O vypečenou „třicet trojku“ však nepřijdete! Oblíbený chleba totiž už brzy čeká dobrodružství – z Karlína se vydá na výlet do propůjčené pece.
Máte chuť na vláčné a nadýchané sladké pečivo z kynutého těsta? Upečte si ho! Klíč k úspěchu jsme si vypůjčili rovnou od pekařů.
Velké množství potravin skladujeme s dobrým úmyslem v lednici, aby vydržely dlouho čerstvé a nekazily se. Existují ale suroviny, které do chladu vyloženě nepatří. Které to jsou?
Další díl seriálu o jarních houbách. Víte, které druhy hledat a jaká kuchyňská úprava jim nejvíc prospěje?
Houbařská sezona už odstartovala! Jak hledat, poznat a zpracovat jarní houby, které se často přehlížejí v lese i kuchyni?
Jak si při vaření a pečení zjednodušit práci? Vyzvali jsme ty nejpovolanější z kuchyní restaurací Ambiente, aby se podělili o své vychytávky.
Co všechno se dá naučit během půldenního kurzu vaření? Přinášíme vám reportáž z tréninkové kuchyně Umu!
Patří ženy do gastronomie? Patří! Cestu k rondonu a vyšším pozicím však mají mnohdy trnitou. Na realitu a zážitky z praxe jsme se zeptali přímo kuchařek (i kuchařů).
Tučným čtvrtkem vrcholí masopustní hodování – a starým dobrým zvykem bylo nacpat si v tento den břicho dosyta. Odkud svátek pochází a jak ho letos pojme česká gastronomie?