facebook
instagram

Kuřecí prso s majoránkou a rýží: Rychlý oběd z Lokálu

Kuřecí prso s majoránkou a rýží: Rychlý oběd z Lokálu
17. září 2025
Foto: Archiv Ambiente
Pravidelně se objevuje na lístku Lokálu a je důkazem, že jednoduchá jídla umějí být výborná – při použití kvalitních surovin. Připravte si farmářské kuře, čerstvou majoránku, jasmínovou rýži a pusťte se do „řízku na přírodno“.

Lokál: Poctivá hospoda a pivo jako křen

Lokály jsou splněným snem o české hospodě, kde jsou štamgasti jako doma. Po otevření prvního Lokálu Dlouhááá v roce 2009 přibylo dalších osm podniků v Praze, Brně a Plzni. Vaříme poctivě a čepujeme pivo čerstvé do posledního loku. Zastavte se na jedno nebo na celý večer.
Najděte si svůj Lokál

Suroviny na 1 porci

  • 1 kuřecí prso
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 150 ml vývaru, pokud možno kuřecího
  • čerstvá majoránka (asi 3–5 g)
  • 60 g másla
  • sůl a pepř

Postup

  1. Kuřecí prso osolte, lehce opepřete a na přepuštěném másle zprudka opečte na pánvi. 
  2. Stáhněte plamen a prso v pánvi dopečte, potom ho odložte na talíř. 
  3. Do pánve vlijte vývar, přidejte lístky majoránky a zredukujte zhruba na polovinu. 
  4. Nakonec do omáčky vhoďte studené máslo a nechte ho rozpustit. 

Prso servírujte s rýží a polijte demi glace s majoránkou. 

Kuře z Rašovic

Kuchaři z Lokálů odebírají do svých kuchyní kuřata z farmy Rašovice, kde drůbež žije v komfortním prostředí – a to se pozitivně odráží i v chuti a struktuře masa. Vy si stehna, prsa nebo celé kuře můžete pořídit v řeznictví Naše maso v Dlouhé ulici.

Z kuchařky Lokálu

Pokud patříte mezi milovníky poctivé české kuchyně, můžete se doma pustit do některého z dalších receptů z Lokálu:

Hovězí vývar

Dlouho tažený hovězí vývar z řeznictví Naše maso je ideální volbou na nedělní oběd, ale hodí se také k podlévání pečených mas nebo jako základ do omáček.
Koupit
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme