Kuřecí prso s majoránkou a rýží: Rychlý oběd z Lokálu

Pravidelně se objevuje na lístku Lokálu a je důkazem, že jednoduchá jídla umějí být výborná – při použití kvalitních surovin. Připravte si farmářské kuře, čerstvou majoránku, jasmínovou rýži a pusťte se do „řízku na přírodno“.
Lokál: Poctivá hospoda a pivo jako křen

Lokály jsou splněným snem o české hospodě, kde jsou štamgasti jako doma. Po otevření prvního Lokálu Dlouhááá v roce 2009 přibylo dalších osm podniků v Praze, Brně a Plzni. Vaříme poctivě a čepujeme pivo čerstvé do posledního loku. Zastavte se na jedno nebo na celý večer.
Suroviny na 1 porci
- 1 kuřecí prso
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 150 ml vývaru, pokud možno kuřecího
- čerstvá majoránka (asi 3–5 g)
- 60 g másla
- sůl a pepř
Postup
- Kuřecí prso osolte, lehce opepřete a na přepuštěném másle zprudka opečte na pánvi.
- Stáhněte plamen a prso v pánvi dopečte, potom ho odložte na talíř.
- Do pánve vlijte vývar, přidejte lístky majoránky a zredukujte zhruba na polovinu.
- Nakonec do omáčky vhoďte studené máslo a nechte ho rozpustit.
Prso servírujte s rýží a polijte demi glace s majoránkou.
Kuře z Rašovic
Kuchaři z Lokálů odebírají do svých kuchyní kuřata z farmy Rašovice, kde drůbež žije v komfortním prostředí – a to se pozitivně odráží i v chuti a struktuře masa. Vy si stehna, prsa nebo celé kuře můžete pořídit v řeznictví Naše maso v Dlouhé ulici.
Z kuchařky Lokálu
Pokud patříte mezi milovníky poctivé české kuchyně, můžete se doma pustit do některého z dalších receptů z Lokálu:
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.