Rychlý a voňavý recept s kouskem svíčkové. Vyzkoušejte tagliatu s rozmarýnem

Na lístek italské restaurace Pastacaffé patří tagliata s rozmarýnem už od otevření v roce 2001 a právem si vysloužila hvězdu Ambiente. Znamená to, že za ni hosté s věrnostní kartou dostávají dvojnásobný počet bodů. S receptem od šéfkuchaře Jirky Bergmana ale zabodujete i doma.
Rychlé jídlo a kávu? Pastacaffé!

Kuchaři Pastacaffé ve Vězeňské ulici připravují pestrou nabídku snídaní, moderní domácí těstoviny z čerstvých surovin, typické italské předkrmy a domácí dezerty.
Suroviny na 2 porce:
- 300 g hovězí svíčkové
- 2 lžíce olivového oleje
- pár kuliček zeleného pepře
- snítka rozmarýnu
- špetka soli
Postup:
- Nahřejte litinovou pánev a dejte na ni směs olivového oleje, pepře a rozmarýnu. Mezitím si očistěte svíčkovou a nakrájejte ji plátky silné zhruba centimetr.
- Plátky masa položte na pánev a opečte je z obou stran. Ke konci osolte podle chuti.
Podávejte se sezonním salátem.
Hostům v Pastacaffé putuje tagliata na stůl rovnou na pánvi – sami si rozhodou, nakolik si hovězí nechají propéct. Vám doporučujeme tagliatu péct na medium rare až medium, aby maso neztratilo na jemnosti a šťavnatosti – trvá to jen pár sekund.
Další recepty z Pastacaffé
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.


