facebook
instagram

Rychlý a voňavý recept s kouskem svíčkové. Vyzkoušejte tagliatu s rozmarýnem

Maso v pánvi. Jemné kousky masa se opékají na rozpálené pánvi se zlatavým výpekem.
3. prosince 2025
Foto: Archiv Ambiente
Na lístek italské restaurace Pastacaffé patří tagliata s rozmarýnem už od otevření v roce 2001 a právem si vysloužila hvězdu Ambiente. Znamená to, že za ni hosté s věrnostní kartou dostávají dvojnásobný počet bodů. S receptem od šéfkuchaře Jirky Bergmana ale zabodujete i doma.

Rychlé jídlo a kávu? Pastacaffé!

Bohatá paleta dokončených těstovinových pokrmů, připravených k okamžitému servírování.
Kuchaři Pastacaffé ve Vězeňské ulici připravují pestrou nabídku snídaní, moderní domácí těstoviny z čerstvých surovin, typické italské předkrmy a domácí dezerty.
Prohlédněte si menu

Suroviny na 2 porce:

  • 300 g hovězí svíčkové
  • 2 lžíce olivového oleje
  • pár kuliček zeleného pepře
  • snítka rozmarýnu
  • špetka soli 

Postup:

  1. Nahřejte litinovou pánev a dejte na ni směs olivového oleje, pepře a rozmarýnu. Mezitím si očistěte svíčkovou a nakrájejte ji plátky silné zhruba centimetr. 
  2. Plátky masa položte na pánev a opečte je z obou stran. Ke konci osolte podle chuti. 

Podávejte se sezonním salátem. 

Hostům v Pastacaffé putuje tagliata na stůl rovnou na pánvi – sami si rozhodou, nakolik si hovězí nechají propéct. Vám doporučujeme tagliatu péct na medium rare až medium, aby maso neztratilo na jemnosti a šťavnatosti – trvá to jen pár sekund. 

View post on Instagram
 

Další recepty z Pastacaffé

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme